Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch - Aποτελεσματικό το bail-in - Ο ενιαίος μηχανισμός εκκαθάρισης των ευρωπαϊκών τραπεζών θα μειώσει τον κίνδυνο της κρατικής στήριξης

Fitch - Aποτελεσματικό το bail-in - Ο ενιαίος μηχανισμός εκκαθάρισης των ευρωπαϊκών τραπεζών θα μειώσει τον κίνδυνο της κρατικής στήριξης
Σχεδόν 60 ευρωπαϊκές τράπεζες διαθέτουν αρνητικό outlook στις αξιολογήσεις τους, λόγω του κινδύνου κρατικής στήριξης
Τον δρόμο για τη μείωση των πιθανοτήτων οι ευρωπαϊκές τράπεζες να χρειαστούν κρατική στήριξη στο μέλλον ανοίγει η συμφωνία των Ευρωπαίων για τον ενιαίο μηχανισμό εκκαθάρισης.
Όπως υποστηρίζει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Fitch, η πρόοδος των Ευρωπαίων στην κατεύθυνση του μηχανισμού εκκαθάρισης θα μειώσει τον κίνδυνο για περαιτέρω κρατική στήριξη.
Σύμφωνα με τη Fitch, μπορεί ακόμη αρκετές λεπτομέρειες για τη λειτουργία του μηχανισμού εκκαθάρισης των τραπεζών να παραμένουν ασαφείς, ωστόσο η εφαρμογή του θα βελτιώσει τις συνθήκες στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα.
"Σχεδόν 60 ευρωπαϊκές τράπεζες διαθέτουν αρνητικό outlook στις αξιολογήσεις τους, λόγω του κινδύνου κρατικής στήριξης", επισημαίνουν οι αναλυτές της Fitch.
Tαυτόχρονα οι ίδιοι χαρακτηρίζουν αποτελεσματικό ως μέτρο το bail-in.
"Yπάρχει πρόοδος στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα. Δεν αποκλείεται τέλη του 2014 ή στο πρώτο τρίμηνο του 2015 να υπάρξει αλλαγή στα outlook των ευρωπαϊκών τραπεζών. Μπορεί όμως να υπάρξουν και υποβαθμίσεις", επισημαίνει η Fitch.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης