Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Νέα παρέμβαση του ΔΝΤ - Ζητά άμεση έναρξη ενός προγράμματος αγοράς ομολόγων - «Απαιτούνται δράσεις, στα πρότυπα της Fed»

tags :
Νέα παρέμβαση του ΔΝΤ - Ζητά άμεση έναρξη ενός προγράμματος αγοράς ομολόγων - «Απαιτούνται δράσεις, στα πρότυπα της Fed»
Ζητά από την ΕΚΤ "σκληρότερη" νομισματική δράση
Στη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ παρεμβαίνει εκ νέου, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, καθιστώντας αναγκαία την έναρξη ενός προγράμματος ευρείας αγοράς ομολόγων.
Ειδικότερα, σύμφωνα με προσχέδιο ανακοίνωσης του Ταμείου, το οποίο αποκαλύπτουν οι Financial Times, το ΔΝΤ εκτιμά πως ο εντεινόμενος κίνδυνος αποπληθωρισμού στην Ευρωζώνη καθιστά αναγκαία την έναρξη της ποσοτικής χαλάρωσης, στα πρότυπα της Fed, με απώτερο στόχο την επίταση της ανάπτυξης.
Αναλυτικότερα, το Ταμείο ζητά την ανάληψη «σκληρότερης» νομισματικής δράσης, προκειμένου να θωρακιστούν τα θεμέλια της ευρωπαϊκής ανάκαμψης.
Παράλληλα, επισημαίνει πως τα πρόσφατα μέτρα της ΕΚΤ δεν είναι επαρκή, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο του χαμηλού πληθωρισμού.
«Εάν ο τιμές συνεχίσουν να αυξάνονται με αργό ρυθμό, η ΕΚΤ θα πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα της Fed, της Bank of Japan και της Bank of England, εγκαινιάζοντας ένα πρόγραμμα αγοράς ομολόγων» αναφέρει το προσχέδιο.
«Εάν ο πληθωρισμός επιμείνει, η ΕΚΤ θα πρέπει να υιοθετήσει ένα ευρύ πρόγραμμα αγοράς ομολόγων. Αυτό θα επιφέρει τόνωση της εμπιστοσύνης, βελτίωση του εταιρικού χρέους και επίταση της τραπεζικής δανειοδότησης» συμπληρώνει, καταλήγοντας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης