Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Telegraph - Aσταθής η κυβέρνηση Σαμαρά - Αν πέσει, ο εφιάλτης του Grexit θα επιστρέψει

Telegraph - Aσταθής η κυβέρνηση Σαμαρά - Αν πέσει, ο εφιάλτης του Grexit θα επιστρέψει
Η αλήθεια για την ελληνική οικονομία δεν αφήνει πολλά περιθώρια για αισιοδοξία...
Αναζωπύρωση του χειρότερου εφιάλτη της Ελλάδας, ήτοι της επιστροφής των σεναρίων περί εξόδου από το ευρώ (Grexit), βλέπει ανά πάσα στιγμή η Telegraph.
Όπως υποστηρίζει η βρετανική εφημερίδα, παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις επί ελληνικού εδάφους, για την ώρα οι ανησυχίες έχουν καταλαγιάσει. Οι αγορές δεν τρομάζουν στο άκουσμα μιας είδησης για την Ελλάδα.
Η χώρα επέστρεψε επιτυχώς στις αγορές για δανεισμό στις 10 Απριλίου, για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια, μέσω έκδοσης 5ετούς ομολόγου για 3 δισ. ευρώ.
Ωστόσο η αλήθεια για την ελληνική οικονομία δεν αφήνει πολλά περιθώρια για αισιοδοξία, προειδοποιεί η εφημερίδα. Η Ελλάδα παραμένει σε ύφεση ενώ έχει χάσει το 25% του ΑΕΠ της τα τελευταία χρόνια.
Τα θεμελιώδη οικονομικά μεγέθη της Ελλάδας παραμένουν αδύναμα και αυτό κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Η ελληνική κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά είναι ασταθής, γεγονός που επίσης δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς.
"Εάν η ασταθής κυβέρνηση του Σαμαρά πέσει, τότε θα επιστρέψει ο εφιάλτης του Grexit", διαμηνύει η Telegraph.
Η βρετανική εφημερίδα σπεύδει να διαχωρίσει τη θέση της από τους αισιόδοξους τόνους των τελευταίων μηνών και διαμηνύει πως η ευρωπαϊκή κρίση δεν έχει τελειώσει. Έχει πράγματι κοπάσει, ωστόσο ανά πάσα στιγμή μπορεί να αναζωπυρωθεί.
Αν και οι Ευρωπαίοι ψηφοφόροι επιχείρησαν να στείλουν ένα μήνυμα στην πολιτική ελίτ, στη διάρκεια των Ευρωεκλογών της 25ης Μαΐου, ωστόσο οι Ευρωπαίοι ηγέτες συνεχίζουν να διακατέχονται από ένα αίσθημα ηρεμίας και ανακούφισης.
Η πραγματική όμως δύναμη της Ευρωζώνης, σύμφωνα με την εφημερίδα, βρίσκεται αλλού και δεν είναι άλλη από τη στάση της ΕΚΤ, η οποία ήταν τέτοια ώστε η εμπιστοσύνη και η σταθερότητα να επιστρέψουν στην ευρωπαϊκή οικονομία...
"Η Ευρωζώνη κατόρθωσε να εξαγοράσει λίγο ακόμη χρόνο. Ωστόσο δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για πανηγυρισμούς και ευφορία. Η ευρωπαϊκή κρίση έχει πέσει σε χειμερία νάρκη, ωστόσο ανά πάσα στιγμή μπορεί να ξυπνήσει...", προειδοποιεί η εφημερίδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης