Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

W. Ross - «Φούσκα» που θα σκάσει τα επόμενα χρόνια η αγορά ομολόγων - Τεράστιες οι ζημιές

W. Ross - «Φούσκα» που θα σκάσει τα επόμενα χρόνια η αγορά ομολόγων - Τεράστιες οι ζημιές

Κάθε άλλο παρά αισιόδοξος ο Αμερικανός μεγαλοεπενδυτής
Για την «υπέρτατη φούσκα» στην αγορά ομολόγων, η οποία θα «σκάσει» τα επόμενα χρόνια, προειδοποιεί ο διάσημος Αμερικανός μεγαλοεπενδυτής Wilbur Ross, που συμμετείχε στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank και αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους μετόχους της.
Μιλώντας στο CNBC, ο Ross υποστήριξε ότι αν κοιτάξουμε πίσω μας μετά από μερικά χρόνια, θα δούμε ότι η μεγαλύτερη φούσκα θα είναι αυτή του κρατικού χρέους, όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά και αλλού.
Σύμφωνα με τον μεγαλοεπενδυτή, αν εξετάσει κανείς τη μέση απόδοση στα 10ετή ομόλογα των ΗΠΑ σε βάθος δεκαετίας, θα διαπιστώσει ότι αυτή διαμορφώνεται κοντά στο 4%.
Αν οι αποδόσεις επανέλθουν σε αυτά τα επίπεδα κάποια στιγμή στο μέλλον, τότε θα
προκληθούν τεράστιες ζημιές μακροπρόθεσμα την αγορά ομολόγων των ΗΠΑ που με τη σειρά τους θα μεταδοθούν σε όλες τις υπόλοιπες αγορές σταθερού εισοδήματος, όπως εξήγησε ο Ross.
Επίσης υπογράμμισε ότι η επιβράδυνση στην έκδοση τίτλων με ενυπόθηκη εξασφάλιση και μακροπρόθεσμων κρατικών ομολόγων μετά την κρίση, συνέβαλαν στη θωράκιση της αγοράς από τον πλήρη αντίκτυπο της σταδιακής μείωσης του προγράμματος αγοράς ομολόγων (tapering) της Federal Reserve.
Ο Ross αναφέρθηκε επίσης στις πρόσφατες επενδύσεις του στην Ελλάδα, αλλά και στη βρετανική Virgin Money.
Επίσης άσκησε δριμεία κριτική στη φορολογική πολιτική που εφαρμόζουν οι ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης