Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

CNN Money - Η άνοδος του πετρελαίου λόγω Ιράκ απειλεί την ανάπτυξη στην Ευρώπη - Aναγκαία η συγκράτηση του ενεργειακού κόστους

CNN Money - Η άνοδος του πετρελαίου λόγω Ιράκ απειλεί την ανάπτυξη στην Ευρώπη - Aναγκαία η συγκράτηση του ενεργειακού κόστους
«Αδύναμος κρίκος» η Γαλλία – Απογοήτευσαν τα στοιχεία για τη μεταποίηση
«Μπελάδες» στις ευρωπαϊκές οικονομίες ενδέχεται να προκαλέσει η άνοδος των τιμών του πετρελαίου λόγω της αναταραχής που επικρατεί στο Ιράκ, με τους τζιχαντιστές αντάρτες να κατακτούν τη μία πόλη μετά την άλλη, οδεύοντας προς την πρωτεύουσα Βαγδάτη.
Τα στοιχεία για τη μεταποιητική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη τον Ιούνιο απογοήτευσαν, καθώς υποχώρησαν στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι μηνών.
Μπορεί η άνοδος του ενεργειακού κόστους να αποκλιμακώνει τους φόβους αποπληθωρισμού που ανάγκασαν την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) να ανακοινώσει μέτρα.
Ωστόσο, την ίδια ώρα, σημειώνει το CNN Money, ενισχύουν τις ανησυχίες για την πορεία της ανάπτυξης σε χώρες όπως η Γαλλία, όπου η επιχειρηματική δραστηριότητα συρρικνώθηκε για έβδομο διαδοχικό μήνα.
Όπως σχολιάζει ο αναλυτής της BNP Paribas, Dominique Barbet, το πιο σημαντικό, όσον αφορά την επιβράδυνση στη Γαλλία, είναι η άνοδος του ενεργειακού κόστους.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης