Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Business Insider: Ανοδική η πορεία του ελληνικού banking - Ασφαλές καταφύγιο η Ελλάδα

Business Insider: Ανοδική η πορεία του ελληνικού banking - Ασφαλές καταφύγιο η Ελλάδα
«Πλέον, το τραπεζικό σύστημα μπορεί να λειτουργήσει σωστά»
Θετικός για το ελληνικό banking εμφανίζεται ο διευθύνων σύμβουλος της U.S. Global Investors, Frank Holmes, ο οποίος δηλώνει αισιόδοξος για την πορεία των 4 ελληνικών συστημικών τραπεζών.
Σε άρθρο του, που φιλοξενείται στο «Business Insider», ο F. Holmes επισημαίνει πως η Ελλάδα μετά από έξι χρόνια ύφεσης, καταφέρνει να δει φως στην άκρη του τούνελ. Μάλιστα, στο συγκεκριμένο επίτευγμα σημαντικό ρόλο διαδραμάτισαν οι τέσσερις συστημικές τράπεζες.
Τον προηγούμενο μήνα, οι ελληνικές τράπεζες ολοκλήρωσαν επιτυχώς την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. «Πλέον, το τραπεζικό σύστημα μπορεί να λειτουργήσει σωστά και να συνεισφέρει στην πραγματική ανάπτυξη της Ελλάδας» αναφέρει χαρακτηριστικά, ο F. Holmes.
Μάλιστα, ο Αμερικανός επενδυτής αποτιμά θετικά τα πρόσφατα μέτρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. «Τα νέα μέτρα συνιστούν θετική εξέλιξη τόσο για τις τράπεζες της περιφέρειας όσο και της Ελλάδας» επισημαίνει. Παράλληλα, το ενδεχόμενο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης θα προσφέρει ακόμη περισσότερη στήριξη στην Ελλάδα, η οποία καταφέρνει επιτέλους και εξέρχεται της κρίσης. «Τους επόμενους 12 με 18 μήνες, η βελτίωση θα είναι εντονότερη» σημειώνει εν συνεχεία.
Επίσης, ο διευθύνων σύμβουλος της U.S. Global Investors τοποθετεί την Ελλάδα στις τρεις πιο επωφελημένες χώρες από την ουκρανική κρίση. Όπως εξηγεί, αρκετοί επενδυτές απέσυραν τα κεφάλαια που διέθεταν στη Ρωσία και τα τοποθέτησαν στην Ελλάδα, καθιστώντας την ένα αναδυόμενο ασφαλές «καταφύγιο». Παρόμοιες ροές κεφαλαίων παρατηρήθηκαν βέβαια, και στην Πολωνία και στην Τουρκία.





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης