Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

IHS Global Insight: Με βήμα σημειωτόν η ανάπτυξη της Ευρωζώνης - Στο +1,1% το 2014

IHS Global Insight: Με βήμα σημειωτόν η ανάπτυξη της Ευρωζώνης - Στο +1,1% το 2014
Αναλυτικά οι προβλέψεις για το σύνολο της παγκόσμιας οικονομίας
Με βήμα σημειωτόν παρομοιάζει τους ρυθμούς ανάκαμψης της Ευρωζώνης η IHS Global Insight, εκφράζοντας έντονες ανησυχίες για τη βραδεία επιστροφή της ευρωπαϊκής οικονομίας στην ανάπτυξη.
"Η ανάκαμψη της Ευρωζώνης πρέπει να επιταχυνθεί. H ανάπτυξη πρέπει να τρέξει με ταχείς ρυθμούς", επισημαίνουν, χαρακτηριστικά, οι αναλυτές της IHS Global Insight, σε νέα, ειδική έκθεσή τους, υπό τον διακριτικό τίτλο "World Economic Forecast Flash for June", την οποία παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Αποτιμώντας την πορεία των ευρωπαϊκών οικονομιών, κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, 2014, η IHS Global Insight κάνει λόγο για αναμεικτά μηνύματα και πλειάδα αντιθέσεων μεταξύ των χωρών.
Η ανάπτυξη της Γερμανίας - της ισχυρότερης οικονομίας της ΕΕ - κερδίζει ολοένα και περισσότερο momentum, ενώ στον αντίποδα η Γαλλία εμφανίζει σοβαρές ενδείξεις στασιμότητας.
Η ανάκαμψη στην Ισπανία σταθεροποιείται, ενώ οι προκλήσεις για την ιταλική οικονομία δεν έχουν ακόμη ξεπεραστεί.
Η διαρκής στήριξη που παράσχει, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, η ΕΚΤ αναμένεται να σταθεροποιήσει σταδιακά την οικονομική δραστηριότητα της Ευρωζώνης.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΙHS Global Insight, η ανάπτυξη της Ευρωζώνης δεν θα ξεπεράσει το 1,1% το 2014 και το 1,6% το 2015, αντίστοιχα.
Στρέφοντας, στη συνέχεια, το βλέμμα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, η ΙHS Global Insight τοποθετεί μεταξύ του εύρους 2,5% έως 3,5% την ανάπτυξη των ΗΠΑ για την τριετία 2014 - 2016.
Το μεγάλο στοίχημα για την ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη δεν είναι άλλο από την ουσιαστική ανάκαμψη της αγοράς ακινήτων, ωστόσο καταλύτες για την ισχυροποίηση της ανάπτυξης αναμένεται να αποτελέσουν επίσης η τόνωση των επενδύσεων και η ενίσχυση των καταναλωτικών δαπανών.
Ειδικότερα, η IHS Global Insight τοποθετεί στο 2,2% την ανάπτυξη των ΗΠΑ το 2014, στο 3,1% το 2015 και στο 3,4% το 2016.
Σε ό,τι αφορά την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, η σταδιακή ανάκαμψη είναι γεγονός. Η παγκόσμια ανάπτυξη τοποθετείται στο 2,9% για το τρέχον έτος, 2014 και στο 3,5% για το 2015.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης