Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Στροφή… στην Ευρώπη; - Συμφωνήθηκε η ευελιξία στην εφαρμογή του Συμφώνου Σταθερότητας - Rompuy: Θα υπάρξει καλύτερη χρήση των κανόνων

Στροφή… στην Ευρώπη; - Συμφωνήθηκε η ευελιξία στην εφαρμογή του Συμφώνου Σταθερότητας - Rompuy: Θα υπάρξει καλύτερη χρήση των κανόνων
Στοίχημα για την οικονομία οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις
Περιθώριο ευελιξίας στην εφαρμογή του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης της Ε.Ε. συμφώνησαν οι 28 ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ειδικότερα, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, J.V. Rompuy διαμήνυσε πως «δίνουμε τη δυνατότητα της καλύτερης δυνατής χρήσης του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης για να προωθηθεί η ανάπτυξη, να δημιουργηθούν θέσεις απασχόλησης και να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα μέσω μεταρρυθμίσεων».
Βέβαια, κατέστησε σαφές πως οι κανόνες του Συμφώνου παραμένουν αμετάβλητοι. Ωστόσο, εξαιτίας του υψηλού ευρωπαϊκού χρέους, η εφαρμογή «ευνοϊκής προς την ανάπτυξη και διαφοροποιημένης δημοσιονομικής εξυγίανσης» πρέπει να συνεχιστεί.
Παράλληλα, οι 28 ηγέτες συμφώνησαν στην περαιτέρω υλοποίηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, οι οποίες θα ενισχύσουν την ανάπτυξη, «αξιοποιώντας βέλτιστα την εγγενή ευελιξία των ισχυόντων κανόνων του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης