Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Κλειδί για μια επιτυχημένη securitisation market στην Ευρώπη θα αποτελέσει η εμπιστοσύνη των επενδυτών - Διαφαίνονται νομικά κενά

Fitch: Κλειδί για μια επιτυχημένη securitisation market στην Ευρώπη θα αποτελέσει η εμπιστοσύνη των επενδυτών - Διαφαίνονται νομικά κενά
Κάθε προσπάθεια για βελτίωση της λειτουργίας, θα πέσει στο κενό, αν δεν υπάρξει τόνωση της εμπιστοσύνης των επενδυτών
Κλειδί για μια επιτυχημένη securitisation market στην Ευρώπη θα αποτελέσει η εμπιστοσύνη των επενδυτών, επισημαίνει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Fitch, σε νέα έκθεσή του, την οποία έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα.
Σύμφωνα με τη Fitch, κάθε προσπάθεια για βελτίωση της λειτουργίας της securitisation market δεν θα είναι επιτυχής και θα πέσει στο κενό, αν δεν υπάρξει ταυτόχρονα τόνωση της εμπιστοσύνης των επενδυτών.
Κατά τον οίκο αξιολόγησης, η εμπιστοσύνη των επενδυτών είναι πράγματι περιορισμένη, εξατίας της έλλειψης σαφήνειας στο μέτωπο του ρυθμιστικού πλαισίου και της νομοθετικής διαχείρισης.
"Η εμπιστοσύνη των επενδυτών κλονίστηκε όταν υπο-απέδωσε η securitisation market, κατά τη διάρκεια της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης. Ορισμένοι επενδυτές εμφανίζονται ακόμη διστακτικοί ή απρόθυμοι να ξεκινήσουν εκ νέου τις συγκεκριμένες επενδύσεις", δηλώνει ο Marjan van der Weijden, στρατηγικός αναλυτής του οίκου αξιολόγησης Fitch.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης