Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Οι τζιχαντιστές καταφεύγουν στο Bitcoin για να χρηματοδοτήσουν την ίδρυση χαλιφάτου!

tags :
Οι τζιχαντιστές καταφεύγουν στο Bitcoin για να χρηματοδοτήσουν την ίδρυση χαλιφάτου!
Διέρρευσε οδηγός για τη χρήση του εικονικού νομίσματος
Στη λύση του bitcoin καταφεύγουν οι τζιχαντιστές για να χρηματοδοτήσουν το κίνημα των σουνιτών ISIS, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες που διαρρέονται στο διαδίκτυο.
Ένας υποστηρικτής της σουνιτικής τρομοκρατικής οργάνωσης ISIS, περιγράφει πώς θα υποστηρίξει το κίνημα χρησιμοποιώντας Bitcoin.
Σε ένα PDF που δημοσιεύτηκε από έναν χρήστη που αυτοαποκαλείται Amreeki and Amreeki ("American") Μάρτυρας του Twitter, εξηγεί τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαχητές στη χρηματοδότηση των δραστηριοτήτων τους.
Κανείς δεν μπορεί να στείλει ένα έμβασμα σε μουτζαχίντ ή υποψίο μουτζαχίντ χωρίς οι κυβερνήσεις να το γνωρίζουν.
Ίσως, μερικοί απίστευτα πλούσιοι μουσουλμάνοι μπορούν να βρουν τρόπους για να αποφευχθεί ο έλεγχος, ειδικά στις αραβικές χώρες.
Η λύση είναι Bitcoin, αναφέρει.
Οι συναλλαγές είναι ανώνυμες και κρυπτογραφημένες.
Ο συγγραφέας συμβουλεύει τους τζιχαντιστές να δημιουργήσουν λογαριασμούς για να μπορούν να χρηματοδοτήσουν τον σκοπό τους.
Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή συμβούλεψε τις αρχές να αποθαρρύνουν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα από την αγορά, κατοχή ή πώληση των εικονικών νομισμάτων, πριν τεθεί σε εφαρμογή κάποιο ρυθμιστικό καθεστώς.
Μετά από ενδελεχή αξιολόγηση των εικονικών νομισμάτων η EBA κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, ενώ υπάρχουν ορισμένα οφέλη από εικονικά νομίσματα, όπως οι ταχύτερες και φθηνότερες συναλλαγές, καθώς και της οικονομικής ένταξης.
Ωστόσο, οι κίνδυνοι αντισταθμίζουν τα οφέλη, τα οποία στην Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένουν λιγότερο έντονοι.
Μάλιστα, η ΕΒΑ προσδιόρισε περισσότερους από 70 κινδύνους σε διάφορες κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων των κινδύνων για τους χρήστες, τους συμμετέχοντες στην αγορά, αυτούς που σχετίζονται με την οικονομική ακεραιότητα, όπως το ξέπλυμα χρήματος και άλλων οικονομικών εγκλημάτων, καθώς και τους κινδύνους για τις υφιστάμενες συμβατικές πληρωμές (τα λεγόμενα fiat) νομισμάτων.
Οι αιτίες για τους κινδύνους αυτούς περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, τις περιπτώσεις που ένα σύστημα εικονικού νομίσματος μπορεί να δημιουργηθεί και στη συνέχεια να αλλάξει.

Χαλιφάτο με την... Ελλάδα
Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντ (ΙΚΙΛ /ISIS) που συνεχίζουν να πολεμούν σε Συρία και Ιράκ ανακοίνωσαν πριν λίγο διάστημα την ίδρυση του χαλιφάτου, του ισλαμικού πολιτικού καθεστώτος που έχει εκλείψει σχεδόν έναν αιώνα.
Εκείνο, ωστόσο, που προκαλεί μεγαλύτερη αίσθηση είναι ένας χάρτης που κυκλοφορεί στα social media και σε ιστοσελίδες υποστηρικτών της οργάνωσης, ο οποίος παρουσιάζει τα εδάφη τα οποία θέλουν να διεκδικήσουν οι τζιχαντιστές, ενώ σε αυτά συμπεριλαμβάνονται, εκτός από όλη τη Μέση Ανατολή, τις χώρες της Μεσογείου, αλλά και της Βόρειας Αφρικής.
Μάλιστα, συμπεριλαμβάνουν στον χάρτη και την Ελλάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης