Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Μακριά από την περιφέρεια, λόγω Πορτογαλίας - Negative για τις τραπεζικές μετοχές

JP Morgan: Μακριά από την περιφέρεια, λόγω Πορτογαλίας - Negative για τις τραπεζικές μετοχές
Πλέον έχουμε εξέλθει από την περιφέρεια και στρεφόμαστε ξανά στον γερμανικό DAX, αναφέρει η αμερικανική τράπεζα
Την έξοδό της από τις μετοχές της ευρωπαϊκής περιφέρειας ανακοινώνει η JP Morgan, λόγω των ισχυρών κραδασμών που προκάλεσε την περασμένη εβδομάδα στις διεθνείς αγορές η πορτογαλική Banco Espirito Santo.
"Οι εξελίξεις στην Πορτογαλία δικαιολογούν την έξοδό μας από τις μετοχές της περιφέρειας", σχολιάζουν οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, σε νέα έκθεσή τους, υπό τον τίτλο "What if we are in a 2% world?", την οποία παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Όπως επισημαίνει η JP Morgan, όλη την περασμένη εβδομάδα οι μετοχές της ευρωπαϊκής περιφέρειας δέχθηκαν μεγάλες πιέσεις, κυρίως μάλιστα οι τραπεζικές μετοχές. Όλα αυτά λόγω των ραγδαίων εξελίξεων που σημειώθηκαν στην Πορτογαλία.
"Το κλίμα παραμένει αρνητικό για τις ευρωπαϊκές τράπεζες", υποστηρίζουν οι αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας.
"Πλέον έχουμε εξέλθει από την περιφέρεια και στρεφόμαστε ξανά στον γερμανικό DAX", προσθέτουν, επιβεβαιώνοντας τη στήριξή τους στον ισχυρό ευρωπαϊκό Βορρά και δη στη γερμανική οικονομία.
Εστιάζοντας, στη συνέχεια, στην πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, η JP Morgan επισημαίνει πως τα τελευταία τρία χρόνια η ανάπτυξη δεν έχει ξεπεράσει τα επίπεδα του 2,5%. Αυτό σηματοδοτεί το μέγεθος της ζημιάς που έχει προκαλέσει διεθνώς η δυναμική της ύφεσης.
Όπως σπεύδει να προσθέσει η αμερικανική τράπεζα, οι προβλέψεις της για την παγκόσμια ανάπτυξη το 2014 τοποθετούνται πέριξ του 3%.
Ωστόσο, δεν μπορεί να αποκλειστεί και το risk σενάριο, σύμφωνα με το οποίο η ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας για το τρέχον έτος δεν θα ξεπεράσει το 2%...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης