Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bloomberg: Βόμβα στα θεμέλια του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος - Στα 584 δισ. έχουν εκτοξευθεί τα προβληματικά στεγαστικά δάνεια

Bloomberg: Βόμβα στα θεμέλια του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος - Στα 584 δισ. έχουν εκτοξευθεί τα προβληματικά στεγαστικά δάνεια
Αποκαλυπτική η πρόσφατη έκθεση της Cushman & Wakefield...
Βόμβα στα θεμέλια του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος αποτελούν προβληματικά στεγαστικά δάνεια συνολικού ύψους 584 δισ. ευρώ, προειδοποιεί το πρακτορείο Bloomberg.
Παρουσιάζοντας τα στοιχεία πρόσφατης έκθεσης της Cushman & Wakefield, αναφέρει πως οι ευρωπαϊκές τράπεζες θα πρέπει άμεσα να διευθετήσουν προβληματικά στεγαστικά δάνεια συνολικού ύψους 584 εκατ. ευρώ.
Οι λύσεις που προτείνονται για τη διευθέτηση του μείζονος αυτού ζητήματος είναι είτε η πώληση, είτε η αναδιάρθρωση των χαρτοφυλακίων των προβληματικών τραπεζών.
Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία που παρουσιάζει το www.bankingnews.gr, οι ευρωπαϊκές τράπεζες και οι bad banks προχώρησαν στην πώληση προβληματικών στεγαστικών δανείων ύψους σχεδόν 41 δισ. ευρώ, μόνο κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, 2014.
Ενόψει των stress tests της ΕΚΤ οι ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα άνευ προηγουμένου, προκειμένου να εξυγιάνουν τους ισολογισμούς τους... Βόμβα στην προσπάθεια αυτή αποτελεί το ποσό ρεκόρ των προβληματικών στεγαστικών δανείων...
Να σημειωθεί εδώ πως οι κυριότεροι αγοραστές των χαρτοφυλακίων των ευρωπαϊκών στεγαστικών δανείων προέρχονται από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού και συγκεκριμένα από τις ΗΠΑ.
"Οι Αμερικανοί επενδυτές πραγματοποιούν ευκαιριακές αγορές στα ευρωπαϊκά ακίνητα", σημειώνεται μεταξύ άλλων στην έκθεση της Cushman & Wakefield.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης