Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ινστιτούτο Οικονομικής Πολιτικής: Σε περιόδους σταθερότητας ο αριθμός των μεταρρυθμίσεων αυξάνει σημαντικά - Ζητούμενο η πολιτική σταθερότητα

Ινστιτούτο Οικονομικής Πολιτικής: Σε περιόδους σταθερότητας ο αριθμός των μεταρρυθμίσεων αυξάνει σημαντικά - Ζητούμενο η πολιτική σταθερότητα
Oι μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό
Η θεσμοθέτηση των μεταρρυθμίσεων επηρεάζεται ποσοτικά σε μεγάλο βαθμό απο την πολιτική συγκυρία, υποστηρίζει ο Γιάννος Γραμματίδης, πρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικής Πολιτικής του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα μελέτης επί του θέματος.
Συγκεκριμένα, τόνισε ότι γίνεται αντιληπτό πως σε περιόδους κυβερνητικής και πολιτικής σταθερότητας ο αριθμός των μεταρρυθμίσεων αυξάνει σημαντικά σε αντίθεση με τις εκλογικές περιόδους, όπου επικρατεί αβεβαιότητα και κατα τη διάρκεια των θερινών διακοπών που στην ουσία είναι διαρκείας τριών μηνών όπου σημειώνεται σημαντική πτώση. Συνεπώς η πολιτική σταθερότητα πρέπει να είναι το ζητούμενο.
Παράλληλα τα δεδομένα αναλύθηκαν αυστηρά ποσοτικά, χωρίς να ληφθούν δηλαδή υπόψη οι παράγοντες της πολυνομίας ή της πρόσκρουσης μεταξύ των μεταρρυθμίσεων. Δύο ανάγκες προκύπτουν αβίαστα, συμπέρανε ο κ. Γραμματίδης, πρώτον ότι οι μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να συνεχισθούν με αμείωτο ρυθμό ώστε να αρθούν όλες οι στρεβλώσεις πού αποτελούν εμπόδια για την επιχειρηματικότητα και δεύτερον να αρχίσει το Ινστιτούτο την ποιοτική ανάλυση των μεταρρυθμίσεων ώστε να καταγραφούν οι πραγματικές επιπτώσεις από την εφαρμογή τους στην πραγματική οικονομία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης