Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ΕΚΤ: Σημαντική η βελτίωση του ευρωπαϊκού επενδυτικού κλίματος - Ενισχύεται ο διεθνής ρόλος του ευρώ - Αύξηση +7% το 2013

tags :
ΕΚΤ: Σημαντική η βελτίωση του ευρωπαϊκού επενδυτικού κλίματος - Ενισχύεται ο διεθνής ρόλος του ευρώ - Αύξηση +7% το 2013
«Το ευρώ εξακολουθεί να αποτιμάται ως το δεύτερο σημαντικότερο νόμισμα στον κόσμο»
Σημαντική βελτίωση του επενδυτικού κλίματος στην Ευρωζώνη διαπιστώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σε έκθεσή της για το διεθνή ρόλο του ευρωπαϊκού νομίσματος.
Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το Bloomberg, η παγκόσμια ζήτηση για επενδύσεις σε ευρώ αυξήθηκε το 2013 στο +3,7% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ έναντι +3% το 2012. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο, μετά το ξέσπασμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.
Παράλληλα, η ΕΚΤ επισημαίνει πως οι κεφαλαιακές εισροές αντανακλούν την ενίσχυση της οικονομικής ανάκαμψης. «Η σταδιακή επιστροφή των επενδυτών, αρχής γενομένης από τα μέσα του 2012, αλλά και η θετική πορεία των χρηματοπιστωτικών αγορών αποτέλεσαν κεντρικά στοιχεία στην αντιστροφή του κλίματος για το ευρώ» αναφέρει χαρακτηριστικά, η ΕΚΤ.
Σύμφωνα μάλιστα, με την κεντρική τράπεζα, η δυναμική του ευρώ αυξήθηκε κατά 7% σε παγκόσμιο επίπεδο, καταγράφοντας τη δεύτερη υψηλότερη αποτίμηση από το 1999.
«Το ευρώ εξακολουθεί να αποτιμάται ως το δεύτερο σημαντικότερο νόμισμα στον κόσμο» καταλήγει η έκθεση της ΕΚΤ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης