Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Χωρίς δημοσιονομική ευελιξία θα τεθεί σε κίνδυνο η ανάκαμψη της Ευρωζώνης

JP Morgan: Χωρίς δημοσιονομική ευελιξία θα τεθεί σε κίνδυνο η ανάκαμψη της Ευρωζώνης
Η JP Morgan επαναλαμβάνει την ανάγκη εφαρμογής πολιτικών για την τόνωση της ανάπτυξης

Εξαιρετικά εύθραυστη εξακολουθεί να είναι η ανάκαμψη της Ευρωζώνης, παρά τη σταδιακή έξοδο της οικονομίας από την κρίση και την ύφεση, προειδοποιεί η JP Morgan, μέσω της νέας έκθεσής της, υπό τον διακριτικό τίτλο Global Data Watch, την οποία παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Σύμφωνα με την αμερικανική επενδυτική τράπεζα, μπορεί οι εκτιμήσεις της για την πορεία της ανάπτυξης της ευρωπαϊκής οικονομίας να τοποθετούνται πέριξ του 2% για τα επόμενα δύο χρόνια, ωστόσο τα τελευταία μακροοικονομικά μεγέθη που έχουν ανακοινωθεί κρίνονται άκρως απογοητευτικά. Το γεγονός αυτό είναι αρκετό για να αρχίσει η ίδια η τράπεζα να αμφισβητεί τις προβλέψεις της και να εξετάζει το ενδεχόμενο καθοδικής αναθεώρησής τους.
Όπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά οι αναλυτές της JP Morgan, τελευταία ενδεικτική - αρνητική - έκπληξη για την κατάσταση της Ευρωζώνης αποτέλεσαν τα στοιχεία για τη μεταποίηση. Αλλά οι αρνητικές ειδήσεις δεν σταματούν εδώ... Ο κατάλογος είναι μακρύς και η ανησυχία της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας όλο και μεγαλώνει.
Οι αβεβαιότητες για την πραγματική υγεία - και δυναμική - της πρώιμης ανάκαμψης της ευρωπαϊκής οικονομίας ολοένα και πληθαίνουν.
Άκρως ανησυχητική εξέλιξη αποτελούν, χωρίς καμία αμφιβολία, οι διαρκείς "χαμηλές πτήσεις" του πληθωρισμού, γεγονός που συντηρεί διαρκώς ζωντανή την απειλή εμφάνισης του αποπληθωριστικού φαινομένου στην Ευρωζώνη.  
Ως αποτέλεσμα, η JP Morgan επαναλαμβάνει την ανάγκη εφαρμογής πολιτικών στην κατεύθυνση τόνωσης της ανάπτυξης και παραδέχεται πως, σε ό,τι αφορά το δημοσιονομικό σκέλος, πλέον υπάρχει μεγαλύτερη προθυμία για ευελιξία στους δημοσιονομικούς κανόνες που υιοθετούνται στην Ευρωζώνη και κυρίως στα πιο αδύναμα κράτη της περιφέρειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης