Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Reuters: Σενάριο εξαίρεσης των μικρών τραπεζών από τη συνεισφορά στον μηχανισμό εκκαθάρισης εξετάζει η Ευρωζώνη - Πιέζει εκ νέου το Βερολίνο

Reuters: Σενάριο εξαίρεσης των μικρών τραπεζών από τη συνεισφορά στον μηχανισμό εκκαθάρισης εξετάζει η Ευρωζώνη - Πιέζει εκ νέου το Βερολίνο
Σύμφωνα με νέα πρόταση, οι ευρωπαϊκές τράπεζες με ενεργητικό μικρότερο του 1 δισ. και παθητικό κάτω των 300 εκατ. θα καταβάλλουν μόνο μικρές εισφορές
Σενάριο εξαίρεσης των μικρών ευρωπαϊκών τραπεζών από τη συνεισφορά μεγάλου μεριδίου στον ενιαίο μηχανισμό εκκαθάρισης των ευρωπαϊκών τραπεζών (SRM) εξετάζουν οι Ευρωπαίοι.
Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Reuters, οι ευρωπαϊκές αρχές βρίσκονται σε τροχιά αναζήτησης ενός συμβιβασμού, προκειμένου να γίνει πιο αποδεκτό το σχέδιο δημιουργίας του ενιαίου ταμείου των 55 δισ. ευρώ, μετά τις ενστάσεις χωρών με μεγάλο ποσοστό συνεισφοράς μικρών τραπεζών, όπως η Γερμανία.
Σύμφωνα με τη νέα πρόταση που εξετάζουν πλέον οι Ευρωπαίοι, οι ευρωπαϊκές τράπεζες με ενεργητικό μικρότερο του 1 δισ. ευρώ και παθητικό κάτω των 300 εκατ. ευρώ θα καταβάλλουν μόνο μικρές εισφορές στον ενιαίο μηχανισμό εκκαθάρισης.
Σύμφωνα πάντα με το Reuters, η πρόταση των Ευωπαίων προβλέπει την εισαγωγή ενός συστήματος έξι κατηγοριών για την κατάταξη των μικρών τραπεζών.
Να σημειωθεί εδώ πως η Γερμανία έχει ζητήσει όλες οι τράπεζες με ενεργητικό κάτω των 500 εκατ. ευρώ να εξαιρούνται από οποιαδήποτε συνεισφορά στο κοινό ταμείο, ενώ το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητούσε να μην υπάρξει καμία εξαίρεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης