Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Στόκμαν (σύμβουλος Ρήγκαν): H Ρωσία είναι ο επόμενος «μαύρος κύκνος» των αγορών

Στόκμαν (σύμβουλος Ρήγκαν): H Ρωσία είναι ο επόμενος «μαύρος κύκνος» των αγορών
Ο πρώην επικεφαλής στο γραφείο Προϋπολογισμού των ΗΠΑ επί Ρήγκαν προειδοποιεί για μεγάλη πτώση στη Wall Street
Η αναταραχή στη Ρωσία, μπορεί να είναι ο επόμενος «μαύρος κύκνος» των αγορών, προειδοποιεί ο Ντέιβιντ Στόκμαν.
O Ντέιβιντ Στόκμαν, ο οποίος είχε διατελέσει υπεύθυνος προϋπολογισμού της κυβέρνησης Ρόναλντ Ρήγκαν, παραχώρησε συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC και σήμανε τον κώδωνα του κινδύνου, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ο δείκτης – βαρόμετρο της Wall Street, S&P 500 να χάσει εκατοντάδες μονάδες, λόγω των εξελίξεων στη Ρωσία.
«Βρισκόμαστε το χείλος μιας «φούσκας» η οποία υποβόσκει από τις αρχές του 2009», τόνισε ο αμερικανός Ντέιβιντ Στόκμαν, θιασώτης της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που εφάρμοσε ο Ρήγκαν τη δεκαετία του ’80.
Ως εκ τούτου, πρόσθεσε, ανά πάσα στιγμή, οι αγορές ενδέχεται να υποστούν πλήγμα από ένα απρόσμενο περιστατικό, όπως η ουκρανική κρίση ή κάτι άλλο που θα οδηγήσει σε μεγάλη πτώση τη Wall Street.
Αν και ο Στόκμαν άσκησε κριτική στους χειρισμούς του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, όσον αφορά την ουκρανική κρίση, ωστόσο υποστήριξε ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed), ευθύνεται κυρίως για το εύθραυστο πλαίσιο, στο οποίου κινούνται οι αγορές.
Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Στόκμαν προειδοποιεί για «φούσκα» στις αγορές και επιρρίπτει ευθύνες στη Fed.

*Ως «μαύρος κύκνος» προσδιορίζεται ένα απροσδόκητο γεγονός, το οποίο επηρεάζει αρνητικά την οικονομία

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης