Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Υποβαθμίζει τις μετοχές παγκοσμίως σε Neutral – Σημαντική η βελτίωση της παγκόσμιας ανάπτυξης

tags :
Goldman Sachs: Υποβαθμίζει τις  μετοχές παγκοσμίως σε Neutral – Σημαντική η βελτίωση της παγκόσμιας ανάπτυξης
Έρχεται αύξηση στις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων, εκτιμά η Goldman Sachs
Σε neutral υποβάθμισε τη σύσταση σε ορίζοντα τριών μηνών για τις παγκόσμιες μετοχές, η Goldman Sachs.
Οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, εκτιμούν ότι η παγκόσμια ανάπτυξη έχει βελτιωθεί σημαντικά, αυξάνοντας τις πιθανότητες για ανοδική πορεία στις αποδόσεις των ομολόγων.
Η παγκόσμια ανάπτυξη αναμένεται διατηρήσιμη, στα τρέχοντα ή ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα, με το ΑΕΠ των ΗΠΑ να αναπτύσσεται γύρω στο 3% μέχρι το 2017, εκτιμά η Goldman Sachs.
Όπως τονίζουν οι αναλυτές, η πιθανότητα μιας ανόδου στις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων έχει αυξηθεί, με την Goldman Sachs διατηρεί τη σύσταση underweight. 
Ο αμερικανικός τραπεζικός κολοσσός αναμένεται άνοδο στις αποδόσεις των ομολόγων, με φόντο την ανάπτυξη στις ΗΠΑ και την αύξηση του πληθωρισμού, την αποδυνάμωση της ανησυχίας για αποπληθωρισμό στην Ευρώπη, και τη βελτίωση των προοπτικών στην Ιαπωνία.
Όσον αφορά τα βασικά εμπορεύματα (commodities), η Goldman Sachs βλέπει ευκαιρίεε στο νικέλιο, το παλλάδιο, τον ψευδάργυρο και το αλουμίνιο, διατηρώντας τη σύσταση Neutral για τα commodities.
Ο δείκτης των πολύτιμων μετάλλων αναμένεται να υποχωρήσουν κατά 15% σε ορίζοντα 12 μηνών, με φόντο το αυξημένο γεωπολιτικό ρίσκο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης