Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Σταθεροποίηση των αξιολογήσεων στο α΄εξάμηνο του 2014 - «Πρωταγωνιστές» τα κράτη - Εξαίρεση οι ευρωπαϊκές τράπεζες

tags :
Fitch: Σταθεροποίηση των αξιολογήσεων στο α΄εξάμηνο του 2014 - «Πρωταγωνιστές» τα κράτη - Εξαίρεση οι ευρωπαϊκές τράπεζες
Οι καθαρές αξιολογήσεις βελτιώθηκαν σε όλους τους τομείς, με πρωταγωνιστές τα κράτη, σύμφωνα με τη Fitch
Περαιτέρω σταθεροποίηση των αξιολογήσεων στο α΄εξάμηνο του 2014, εντοπίζει ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings, στην τελευταία ανάλυσή του για το παγκόσμιο πιστωτικό outlook, με ημερομηνία 28 Ιουλίου 2014.
Οι καθαρές αξιολογήσεις βελτιώθηκαν σε όλους τους τομείς, με πρωταγωνιστές τα κράτη. 
Είναι χαρακτηριστικό ότι το αρνητικό ισοζύγιο υποχώρησε στο 7% από 14%.
Οι δράσεις «κλειδιά» συμπεριλαμβάνουν την αναβάθμιση της Ισπανίας σε BBB+ και την αναθεώρηση του outlook της Ιταλίας σε σταθερό.
Εξαίρεση στο γενικότερα θετικό κλίμα για τις αξιολογήσεις αποτέλεσαν οι ευρωπαϊκές τράπεζες, καθώς ο περιορισμός της κρατικής στήριξης οδήγησε στην απόδοση αρνητικών προοπτικών στο τέλος του εξαμήνου, παρά τη βελτίωση της κεφαλαιοποίησης.
Η μετά - κρίσης δομική τάση για συμπίεση των αξιολογήσεων προς την κλίμακα του BBB, σταμάτησε κατά τη διάρκεια του α΄εξαμήνου του 2014, με κάποιους τομείς να εμφανίζουν οριακή βελτίωση.
Το ποσοστό των αξιολογήσεων στο επίπεδο ΑΑΑ με Α, σημείωσε οριακή αύξηση ή παρέμεινε σταθερό.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Fitch, η ανάπτυξη στις ανεπτυγμένες οικονομίες θα αυξηθεί στο 1,8% το 2014 και στο 2,2% το 2015.
Οι ΗΠΑ θα βιώσουν ισχυρή ανάκαμψη στο β΄εξάμηνο του 2014, με την ετήσια ανάπτυξη στο 2,3% και συρρίκνωση του κενού της παραγωγής.
Τα δύσκολα πέρασαν για την ευρωζώνη, εκτιμά ο οίκος αξιολόγησης, ενώ Γερμανία και Ισπανία, αναμένεται να καταγράψουν υγιή ανάπτυξη.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Fitch, τώρα που η ανάκαμψη ανεβάζει ρυθμούς, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) και η Τράπεζα της Αγγλίας (BoE), θα βρεθούν αντιμέτωπες με την πρόκληση της μείωσης της ποσοτικής χαλάρωσης, την ώρα που Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και Τράπεζα της Ιαπωνίας (BoJ) πρέπει να αντιμετωπίσουν τον χαμηλό πληθωρισμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης