Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Μπούμερανγκ για τη Γερμανία οι κυρώσεις της ΕΕ σε βάρος της Ρωσίας - Γκρεμίζεται η εμπιστοσύνη των επενδυτών στη γερμανική οικονομία

Μπούμερανγκ για τη Γερμανία οι κυρώσεις της ΕΕ σε βάρος της Ρωσίας - Γκρεμίζεται η εμπιστοσύνη των επενδυτών στη γερμανική οικονομία
Μεγάλες πιέσεις δέχεται η γερμανική οικονομία
Μπούμερανγκ για τη Γερμανία γυρίζουν οι κυρώσεις των Ευρωπαίων σε βάρος της Ρωσίας.
Όπως προειδοποιεί μεγάλη μερίδα αναλυτών, πάντα υπάρχει ένα κακό, σε κάθε περίπτωση επιβολής κυρώσεων. Ποιο είναι αυτό; Οι κυρώσεις πλήττουν τις χώρες που επιβάλλουν τις κυρώσεις!
Το ίδιο ισχύει και τώρα, στην περίπτωση της Γερμανίας! Η ισχυρότερη οικονομία της Ευρώπης έχει ήδη αρχίσει να βιώνει τον αντίκτυπο των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας.
Τελευταίο ενδεικτικό παράδειγμα είναι ο δείκτης Sentix, που μετρά την επενδυτική εμπιστοσύνη.
Τι μας λέει ο δείκτης; Πως η εμπιστοσύνη των επενδυτών προς την Ευρωζώνη έχει πάρει την κατιούσα, αμέσως μετά την επιβολή των κυρώσεων της ΕΕ προς τη Ρωσία.
Ειδικότερα, ο δείκτης Sentix υποχώρησε ραγδαία στις 2,7 μονάδες για τον μήνα Αύγουστο... από 10,1 μονάδες, τον αμέσως προηγούμενο μήνα Ιούλιο!
Πρόκειται για τα χαμηλότερα επίπεδα σε διάστημα ενός έτους!





Η ραγδαία επιδείνωση της επενδυτικής εμπιστοσύνης προς την Ευρωζώνη αποτελεί τον Νούμερο 1 αντίκτυπο των κυρώσεων της ΕΕ προς τη Ρωσία!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης