Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ιταλία: Δυσοίωνο το μέλλον για την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της ΕΕ - Aγκάθια η απρόσμενη ύφεση και το χρέος προς τους ιδιώτες

Ιταλία: Δυσοίωνο το μέλλον για την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της ΕΕ - Aγκάθια η απρόσμενη ύφεση και το χρέος προς τους ιδιώτες
Η ιταλική οικονομία μπαίνει ξανά σε τροχιά ύφεσης, γεγονός ανησυχητικό για το σύνολο της ΕΕ
Κίβδηλη αποδείχτηκε η ανάκαμψη της ιταλικής οικονομίας - για την οποία πολλοί θριαμβολογούσαν πριν από λίγο καιρό - μετά τα τελευταία αποτελέσματα για το ΑΕΠ του β’ τριμήνου του 2014, που κατέγραψε ύφεση 0,2%.
Η εύθραυστη ιταλική οικονομία, τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, δεν άντεξε στις πιέσεις και επέστρεψε στην ύφεση, και, πλέον, τράπεζες και διεθνείς οίκοι αξιολόγησης προβλέπουν ότι η ανάκαμψη θα συνεχιστεί.
Ειδικότερα, η Deutsche Bank, προέβη σε υποβάθμιση των προβλέψεών της για το μέλλον της ιταλικής οικονομίας.
Συνολική ύφεση -0,1% θα καταγράψει το ιταλικό ΑΕΠ το 2014, εκτιμά η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, ενώ πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ανέμενε συνολική ανάπτυξη κατά 0,3%, ενώ για το 2015 η γερμανική τράπεζα αναμένει πλέον ανάπτυξη +1%, έναντι πρότερης εκτίμησης για ανάπτυξη +1,3%.
Στο μεταξύ, στα 75 δισ. εκτιμάται το χρέος της Ιταλίας προς τους ιδιώτες, σύμφωνα με τα στοιχεία της Bank of Italia, γεγονός που λειτουργεί ως ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της ιταλικής οικονομίας, αλλά και στη δημοτικότητα του M. Renzi και της κυβέρνησής του.
Τα χρέη έχουν «πνίξει» τις ιταλικές επιχειρήσεις και απειλούν την ανάπτυξη, στην οποία στοχεύει η ιταλική κυβέρνηση.
To bankingnews.gr ήδη από τις 28/07/2014, είχε προειδοποιήσει για την πορεία της ιταλικής οικονομίας.
Τα τελευταία οικονομικά αποτελέσματα, έρχονται να πλήξουν την δημοτικότητα του Matteo Renzi, με την εμπιστοσύνη του ιταλικού λαού προς το πρόσωπό του να έχει πέσει κάτω από το 50% - για πρώτη φορά από την εκλογή του τον περασμένο Φεβρουάριο.
Η συρρίκνωση της ιταλικής οικονομίας αναμένεται να συνεχιστεί, ενώ είναι πιθανό πως αποτελεί απλώς την κορυφή του παγόβουνου μιας εύθραυστης, συνολικά, οικονομίας της ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης