Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Wirtschaftsblatt: Σε επίπεδα ρεκόρ ο τουρισμός στην Ελλάδα! - Ακτίνα φωτός για την ελληνική οικονομία η ενίσχυση του κλάδου

Wirtschaftsblatt: Σε επίπεδα ρεκόρ ο τουρισμός στην Ελλάδα! - Ακτίνα φωτός για την ελληνική οικονομία η ενίσχυση του κλάδου
«Ο τουρισμός είναι και παραμένει η κινητήρια δύναμη για την ελληνική οικονομία», αναφέρει το άρθρο, της αυστριακής οικονομικής εφημερίδας
«Ακτίνα ελπίδας» για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας είναι η ανάπτυξη της τουριστικής δραστηριότητας, φέτος το καλοκαίρι, αναφέρει η αυστριακή οικονομική εφημερίδα «Wirtschaftsblatt», σε άρθρο που τιτλοφορείται «Ελλάδα: Ρεκόρ στον τουρισμό το καλοκαίρι».
Ο πρωθυπουργός της χώρας Αντώνης Σαμαράς, εμφανίζεται ιδιαίτερα ενθουσιασμένος, ενώ προσφάτως ανέφερε ότι ως το τέλος του 2014, ο αριθμός των επισκεπτών στην Ελλάδα θα φτάσει το ρεκόρ των 20 εκατ., αναφέρει το άρθρο, ενώ συμπληρώνει ότι ένας στους τρεις Έλληνες συνδέεται άμεσα ή έμμεσα με την τουριστική δραστηριότητα στη χώρα.
«Έπειτα από αρκετά χρόνια βαριάς κρίσης», η ενίσχυση του τουρισμού έρχεται ως πνοή ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, υποστηρίζει το άρθρο, παραθέτοντας την αισιοδοξία των ξενοδόχων και συνολικά των Ελλήνων για τον τουρισμό.
Οι τιμές στα ξενοδοχεία της Αθήνας έχουν μειωθεί κατά 30% σε σχέση με μια πενταετία πριν, ενώ μπορεί κανείς να βρει δωμάτιο με θέα στη θάλασσα, στην Πελοπόννησο και σε λιγότερα γνωστά νησιά, με μόλις 30 ευρώ, αναφέρει το άρθρο, ωστόσο επισημαίνει η εφημερίδα η μείωση στις τιμές δεν είναι κανόνας.
Ειδικότερα, φέρνει ως παράδειγμα την κοσμοπολίτικη Μύκονο, η οποία απευθύνεται στους «πλούσιους», όπου πρόσφατα ένα club είχε κέρδη 2,5 εκατ. ευρώ από μία μόλις εμφάνιση του Ισπανού τραγουδιστή, Julio Iglesias.
«Ένας δυσαρεστημένος πελάτης, εάν μεταφέρει τις κακές του εμπειρίες, σημαίνει δέκα πελάτες λιγότεροι», παραθέτει το σύνθημα των «τουριστικών προπυργίων», Κρήτη, Ρόδος, Κως και Κέρκυρα, όπως αυτό αναφέρθηκε ξενοδόχο της Ρόδου.
Στη συνέχεια γίνεται αναφορά στις πρόσφατες διαμαρτυρίες των συνδικάτων των υπαλλήλων στον τουρισμό στη Ρόδο, εξαιτίας των καθυστερήσεων στις πληρωμές, ενώ επισημαίνεται πως και οι εντάσεις μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ρωσίας επιβαρύνουν το τουριστικό κλίμα στην Ελλάδα, όπως επίσης υπάρχουν ακυρώσεις, έπειτα από την πτώχευση ρωσικών πρακτορείων τουρισμού.
«Ο τουρισμός είναι και παραμένει η κινητήρια δύναμη για την ελληνική οικονομία», καταλήγει το άρθρο, με τα λόγια άλλου ξενοδόχου, ενώ δίνει δουλειά και σε δεκάδες χιλιάδες Έλληνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης