Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Αναπόφευκτη η αγορά ιδιωτικών ομολόγων (QE) από την ΕΚΤ - Το α' 6μηνο του 2015 θα βρεθεί υπό πίεση

Deutsche Bank: Αναπόφευκτη η αγορά ιδιωτικών ομολόγων (QE) από την ΕΚΤ - Το α' 6μηνο του 2015 θα βρεθεί υπό πίεση
Ανεπαρκές το πρόγραμμα στήριξης της χρηματοδότησης των ευρωπαϊκών τραπεζών (TLTRO)
Επί τα χείρω αναθεωρεί τις εκτιμήσεις για την πορεία του ΑΕΠ της Ευρωζώνης η Deutsche Bank, προβλέποντας ότι φέτος θα αναπτυχθεί κατά 0,8%, από 1,1% που αρχικά εκτιμούσε.
Συγκεκριμένα, στην 31σέλιδη ανάλυσή της με τίτλο "Dampened scenario" (Σενάριο επιδείνωσης) που σας παρουσιάζει το www.bankingnews.gr, η Deutsche Bank εκτιμά το 2015 ο ρυθμός ανάπτυξης της Ευρωζώνης θα διαμορφωθεί στο 1,3% και όχι στο 1,5% που εκτιμούσε προηγουμένως.
Σύμφωνα με την γερμανική τράπεζα η ουκρανική κρίση ήδη έχει επηρεάσει τις εξαγωγές της Ευρωζώνης, ενώ εκτός των γεωπολιτικών αυτών εξελίξεων, στην περιοχή εξακολουθούν να υφίστανται παράγοντες που επηρεάζουν την ήδη αναιμική ανάκαμψη.
Επίσης, θεωρεί ότι το πρόγραμμα στήριξης της χρηματοδότησης των ευρωπαϊκών τραπεζών από την ΕΚΤ (TLTRO) δεν είναι αρκετό για να δώσει ώθηση στον κλάδο, εκτιμώντας ότι πιθανόν να πρέπει να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα αγοράς ιδιωτικών ομολόγων (QE), ίσως μέσω των ABS.
Μάλιστα εκτιμά ότι η σχετική απόφαση πιθανόν να ληφθεί το πρώτο εξάμηνο του 2015, καθώς η ΕΚΤ θα βρεθεί υπό πίεση για περαιτέρω δράση.
Μια πιθανή συνέπεια της κρίσης στην Ουκρανία θα μπορούσε να είναι μια άλλη πτώση στις τιμές των τροφίμων - οι προμηθευτές της Ρωσίας θα προσπαθήσουν να απαλλαγούν από την πλεονάζουσα παραγωγή τους σε τοπικό επίπεδο - και ο πληθωρισμός θα επηρεαστεί.
Παρόλα αυτά, η Deutsche Bank πιστεύει ότι ο συνδυασμός της συνεχιζόμενης υποτίμησης της συναλλαγματικής ισοτιμίας του ευρώ, των πολιτικών δυσκολιών της ποσοτικής χαλάρωσης και των αμφιβολιών εντός του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ σχετικά με την αποτελεσματικότητα ενός τέτοιου μέτρου θα επηρεάσει επί τα χείρω τις μακροοικονομικές προοπτικές της Ευρωζώνης κατά το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης