Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Δικαιολογούν την αξιολόγηση Aaa της Γερμανίας τα ισχυρά οικονομικά θεμελιώδη μεγέθη - Δημογραφικά τα μεγαλύτερα ρίσκα

Moody's: Δικαιολογούν την αξιολόγηση Aaa της Γερμανίας τα ισχυρά οικονομικά θεμελιώδη μεγέθη - Δημογραφικά τα μεγαλύτερα ρίσκα
Η Moody's τοποθετεί στο +1,7% τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας το 2014 και το 2015
Τα ισχυρά οικονομικά και δημοσιονομικά θεμελιώδη μεγέθη της Γερμανίας στηρίζουν το πιστοληπτικό προφίλ της, ωστόσο ζητήματα δημογραφικής φύσεως διατηρούν τις προκλήσεις.
Τούτο υποστηρίζει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Moody's, σε νέα, ειδική έκθεσή του για την πορεία της γερμανικής οικονομίας, της ισχυρότερης οικονομίας της Ευρώπης.
Όπως εξηγεί η Moody's, η αξιολόγηση Αaa της Γερμανίας - με σταθερό outlook - αντανακλά την αναπτυγμένη, διαφοροποιημένη και άκρως ανταγωνιστική της οικονομία, καθώς και τη σταθερότητα που έχει διασφαλίσει η χώρα, λόγω των συνετών μακροοικονομικών πολιτικών που υιοθετεί.
Ωστόσο, όπως προειδοποιεί ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης, η μείωση του εργατικού δυναμικού στη Γερμανία και η γήρανση του πληθυσμού μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την οικονομική της ανάπτυξη.
Η Moody's τοποθετεί στο +1,7% τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας, τόσο το 2014, όσο και το 2015.
Η Γερμανία είναι η τέταρτη ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη, με ονομαστικό ΑΕΠ 3,6 τρις δολ. το 2013, μετά τις:
- ΗΠΑ (ονομαστικό ΑΕΠ 16,8 τρις δολ)
- Κίνα (ονομαστικό ΑΕΠ 9,2 τρις δολ)
- Ιαπωνία (ονομαστικό ΑΕΠ 4,9 τρις δολ)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης