Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

CNBC: Ο εφησυχασμός για την Ευρωζώνη μπορεί να αποβεί μοιραίος - Ανήμπορη η ανάπτυξη να διώξει την απειλή αποπληθωρισμού

CNBC: Ο εφησυχασμός για την Ευρωζώνη μπορεί να αποβεί μοιραίος - Ανήμπορη η ανάπτυξη να διώξει την απειλή αποπληθωρισμού
Για το δεύτερο τρίμηνο του 2014 οι αναλυτές δεν αναμένουν αύξηση του ευρωπαϊκού ΑΕΠ ισχυρότερη του +0,1%
Μοιραίος μπορεί να αποδειχθεί ο εφησυχασμός για την κατάσταση της ευρωπαϊκής οικονομίας, προειδοποιεί το CNBC, με αφορμή τις επικείμενες ανακοινώσεις της Eurostat.
Υπενθυμίζεται εδώ πως σήμερα Πέμπτη, η Eurostat θα ανακοινώσει τα στοιχεία για το ευρωπαϊκό ΑΕΠ για το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, 2014.
Όπως προβλέπει σημαντική μερίδα αναλυτών, το ΑΕΠ της Ευρωζώνης για το δεύτερο τρίμηνο του 2014 δεν αναμένεται να είναι τόσο ισχυρό, ώστε να κατορθώσει να καταλαγιάσει τις αυξανόμενες ανησυχίες για την απειλή του αποπληθωρισμού και της οικονομικής στασιμότητας.
Να σημειωθεί πως για το πρώτο τρίμηνο του 2014, η οικονομία της Ευρωζώνης αναπτύχθηκε με ρυθμό +0,2%.  
Για το δεύτερο τρίμηνο, η πλειοψηφία των αναλυτών δεν αναμένει αύξηση του ευρωπαϊκού ΑΕΠ ισχυρότερη του +0,1%.
Οι αναλυτές εκφράζουν ιδιαίτερη ανησυχία για την ατμομηχανή ανάπτυξης της Ευρωζώνης, τη γερμανική οικονομία, καθώς πληθαίνουν οι φήμες περί επιβράδυνσής της.
Ανησυχητικά είναι τα μηνύματα που εκπέμπει ταυτόχρονα και η γαλλική οικονομία.
"Η ανάπτυξη στην Ευρωζώνη είναι επικίνδυνα χαμηλή και επομένως ευάλωτη...", σχολιάζει ο Claus Vistesen, οικονομολόγος της Pantheon Macroeconomics.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης