Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Καταλύτης εξελίξεων το αδύναμο ΑΕΠ της Ευρωζώνης - Δεδομένη η λήψη νέων μέτρων από την ΕΚΤ

Deutsche Bank: Καταλύτης εξελίξεων το αδύναμο ΑΕΠ της Ευρωζώνης - Δεδομένη η λήψη νέων μέτρων από την ΕΚΤ
«Το αδύναμο ευρωπαϊκό ΑΕΠ αυξάνει την πιθανότητα της περαιτέρω χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής»
Καταλύτης εξελίξεων φαίνεται πως αποτελούν για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τα σημερινά στοιχεία για την ευρωπαϊκή οικονομία.
Στον απόηχο των σημερινών στοιχείων για το ευρωπαϊκό ΑΕΠ, η Deutsche Bank εκτιμά πως η στασιμότητα που παρατηρήθηκε στο β’ 3μηνο του 2014 επαναφέρει τα σενάρια περί περαιτέρω «χαλάρωσης» της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ.
«Το αδύναμο ευρωπαϊκό ΑΕΠ αυξάνει την πιθανότητα της περαιτέρω χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής» αναφέρει σε σημερινό της σημείωμα η Deutsche Bank.
«Τα στοιχεία του β’ 3μηνου καταδεικνύουν πως η νομισματική πολιτική θα παραμείνει χαλαρή» συμπληρώνει η γερμανική τράπεζα.
Παράλληλα, η Deutsche Bank εκτιμά πως τα δυσμενή οικονομικά στοιχεία θα διατηρηθούν και το β’ 6μηνο του 2014, καθώς η Ευρωζώνη θα παραμείνει ευάλωτη, δεδομένης της χαμηλής ανάπτυξης και του αδύναμου πληθωρισμού.

Απογοητευτικά τα στοιχεία για το ΑΕΠ της Ευρωζώνης
Απογοητευτικά είναι τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για το ΑΕΠ της Ευρωζώνης, καθώς παρέμεινε αμετάβλητο στο β' τρίμηνο του 2014, γεγονός που καταδεικνύει ότι η οικονομία της «φρενάρει».
Ειδικότερα, κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους το ΑΕΠ παρέμεινε αμετάβλητο έπειτα από ανάπτυξη 0,2% που είχε καταγραφεί τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη, η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, την ώρα που οι αναλυτές ανέμεναν άνοδο κατά 0,1%.
Στο σύνολο της Ε.Ε., η οικονομία αναπτύχθηκε κατά 0,2%.
Σε ετήσια βάση, το ΑΕΠ της Ευρωζώνης αυξήθηκε κατά 0,7%, ενώ στο σύνολο της Ε.Ε. η οικονομία αναπτύχθηκε κατά 1,2%.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα, η Γερμανία ανακοίνωσε συρρίκνωση κατά 0,2% του ΑΕΠ για το β' τρίμηνο, ενώ η γαλλική οικονομία παρέμεινε στάσιμη, γεγονός που υποδηλώνει ότι η ανάκαμψη της Ευρωζώνης χάνει το momentum της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης