Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Περιθώρια ανόδου στις μετοχές των ελληνικών τραπεζών βλέπει η Deutsche Bank - Συστήνει αγορές - Επιστροφή στην κερδοφορία το 2015

Περιθώρια ανόδου στις μετοχές των ελληνικών τραπεζών βλέπει η Deutsche Bank - Συστήνει αγορές - Επιστροφή στην κερδοφορία το 2015
Οι προοπτικές του ελληνικού κλάδου θα διαφανούν πιο ξεκάθαρα με τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων α' 6μηνου 2014
Μετά την JP Morgan και την Bank of America, και η Deutsche Bank εμφανίζεται θετική για τις ελληνικές τράπεζες, υποστηρίζοντας ότι το περιθώριο ανόδου τους είναι σημαντικό.
Στην 12σέλιδη σημερινή ανάλυση με τον τίτλο "Positive income statement trends but deleveraging continues" (θετικές τάσεις στα αποτελέσματα, αλλά η απομόχλευση συνεχίζεται), που σας παρουσιάζει το www.bankingnews.gr, η Deutsche Bank εκτιμά ότι τα αποτελέσματα του β' 3μηνου του 2014, θα είναι ενθαρρυντικά για τον ελληνικό κλάδο, ενώ από το 2015 αναμένεται επιστροφή στην κερδοφορία.
Η γερμανική τράπεζα επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι οι προοπτικές του ελληνικού κλάδου θα διαφανούν πιο ξεκάθαρα με τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων α' 6μηνου 2014.
Εκεί, εκτιμάται ότι θα δούμε ότι ο δείκτης των NPLs θα πλησιάζει στην κορύφωση τους, ενώ βελτίωση θα υπάρξει στο κόστος χρηματοδότησης και στη μείωση των λειτουργικών εξόδων και τη μείωση του χρηματοοικονομικού κόστους σε σχέση με τον βαθμό ασφαλείας που παρέχουν.
Στα θετικά συγκαταλέγεται ακόμη και η προοπτική της επιστροφής στην κερδοφορία, η οποία θα στηρίξει την απόδοση ιδίων κεφαλαίων και στη βελτίωση της χρηματοδότησης υγιών επιχειρήσεων.
Στον αντίποδα, στα αρνητικά, εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί η πτώση των αξιών στην αγορά ακινήτων, πλήττοντας όχι μόνο την ποιότητα του ενεργητικού του κλάδου, αλλά και τη δυνατότητα της χρηματοδότησης της οικονομίας.
Αναφορικά με την πορεία των αποτελεσμάτων, η Deutsche Bank εκτιμά για το πρώτο εξάμηνο του έτους ότι η Alpha Bank θα ανακοινώσει ζημίες 61 εκατ. ευρώ, η Εθνική κέρδη 97 εκατ. ευρώ, η Eurobank ζημίες 206 εκατ. ευρώ, ενώ η Πειραιώς θα περιορίσει τις ζημίες της στα 89 εκατ. ευρώ.
Τέλος, η Deutsche Bank αποδίδει την πρόσφατη πτώση των τραπεζικών μετοχών στην αβεβαιότητα γύρω από τα stress tests, ενώ αναφέρει με νόημα ότι οι μετοχές ενδείκνυνται για αγορές όταν έχουν υποχωρήσει.

Εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα των 4 τραπεζών





Η ποιότητα των δανείων των ελληνικών τραπεζών'



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης