Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: «Βουτιά» στα 1.050 δολ. ή στο -17% για το χρυσό έως το τέλος του 2014 - Καταλύτης η Fed

Goldman Sachs: «Βουτιά» στα 1.050 δολ. ή στο -17% για το χρυσό έως το τέλος του 2014 - Καταλύτης η Fed
Ισχυρές πιέσεις στην τιμή του χρυσού "βλέπει" η Goldman Sachs
«Βουτιά» της τάξης του -17% αναμένει για το χρυσό η Goldman Sachs!
Σε σημερινό της σημείωμα, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα εκτιμά πως τα συμβόλαια χρυσού έως το τέλος του 2014 θα έχουν υποχωρήσει στα 1.050 δολάρια, καταγράφοντας πτώση -17%.
«Η ρωσο-ουκρανική κρίση και η οικονομική αδυναμία σε Ευρώπη και Ιαπωνία έχουν παράσχει στήριξη στο χρυσό. Ωστόσο, η τιμή του μετάλλου δέχεται ισχυρές πιέσεις από τη νομισματική πολιτική της Fed» αναφέρει η Goldman Sachs.
«Ο στόχος μας για το τέλος του έτους είναι τα 1.050 δολάρια, εξαιτίας των αναμφισβήτητων πιέσεων που θα ασκήσει η Fed στην τιμή του πολύτιμου μετάλλου» επισημαίνει εν συνεχεία.
Ας σημειωθεί πως η ολοκλήρωση του προγράμματος αγοράς ομολόγων τον Οκτώβριο και η επερχόμενη αύξηση των επιτοκίων σηματοδοτούν τον τερματισμό της «υπερ-χαλαρής» νομισματικής πολιτικής των ΗΠΑ.
Την Πέμπτη, τα συμβόλαια χρυσού κυμαίνονται στα 1.270 δολάρια ανά ουγγιά.
Το πολύτιμο μέταλλο, για το 2014, καταγράφει άνοδο της τάξης του +4% , με το υψηλότερο επίπεδο (1.384 δολ.) να σημειώνεται στα μέσα του Μαρτίου.
Βέβαια, έναντι του ιστορικού υψηλού των 1.923 μονάδων (Σεπτέμβριος του 2011), οι τρέχουσες τιμές υπολείπονται κατά -33%!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης