Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Η αναγνώριση του αναβαλλόμενου φόρου θα εξασφαλίσει την επιτυχία των ελληνικών τραπεζών στα stress test της ΕΚΤ

JP Morgan: Η αναγνώριση του αναβαλλόμενου φόρου θα εξασφαλίσει την επιτυχία των ελληνικών τραπεζών στα stress test της ΕΚΤ
Στις κορυφαίες επιλογές της οι μετοχές της Alpha Bank και της Εθνικής
Η αναγνώριση του αναβαλλόμενου φόρου θα εξασφαλίσει την επιτυχία των ελληνικών τραπεζών στα stress test της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, εκτιμά η JP Morgan στην τελευταία ανάλυση της, στην οποία δηλώνει και «overweight» για την Ελλάδα, δηλαδή αναμένει αποδόσεις καλύτερες αυτών των αναδυόμενων αγορών.
Στην 9σέλιδη σημερινή ανάλυση της με τίτλο "CEEMEA Strategy - Raise Turkey to OW after ECB QE..." (Στρατηγική Αναδυόμενων Αγορών - Αναβάθμιση της Τουρκίας σε overweight μετά το QE της ΕΚΤ) που σας παρουσιάζει το www.bankingnews.gr, η JP Morgan εκτιμά ότι ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας της Alpha Bank θα διαμορφωθεί στο 16,3% και της Εθνικής στο 16,2%, εξέλιξη που τις κατατάσσει στις κορυφαίες επιλογές της.
Η JP Morgan εκτιμά ότι η Ελλάδα θα επωφεληθεί από τις τελευταίες αποφάσεις της ΕΚΤ, ενώ και τα στοιχεία από το μέτωπο της οικονομίας είναι θετικά.
Εάν συνεχιστεί η δυναμική αυτή η κερδοφορία των ελληνικών τραπεζών θα ενισχυθεί και το κόστος δανεισμού θα μειωθεί.

Αναβάθμιση της Τουρκίας σε overweight με αφορμή το QE της ΕΚΤ

Σύμφωνα με την JP Morgan υπάρχουν πέντε λόγοι για την αναβάθμιση της Τουρκίας overweight:
1) το QE της ΕΚΤ καθιστά τη χρηματοδότηση της φθηνότερη και ευκολότερη,
2) οι αποτιμήσεις των μετοχών φαίνονται εύλογες σε σχέση με τα ιστορικά δεδομένα
3) Οι αναθεωρήσεις των κερδών ανά μετοχή υπήρξαν σημαντικά θετικές
4) τα μακροοικονομικά στοιχεία και η πολιτική των επιτοκίων ξεπέρασαν τις χαμηλές προσδοκίες των επενδυτών και
5) η τουρκική αγορά διαθέτει μεγάλο συντελεστή βήτα
Με τα προβλήματα στη Ρωσία και τις χαμηλές προοπτικές της Νότιας Αφρικής, μπορεί να δικαιολογηθεί η σύσταση για overweight.
Στα top picks μας στην Τουρκία η JP Morgan τοποθετεί τις τράπεζες Halkbank, Vakifbank και Yapi Kredi, ενώ προτιμά την εταιρεία Sabanci Holding η οποία θα πρέπει να υπεραποδώσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης