Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Παραδοχή σοκ από τη Fitch για την ευρωπαϊκή περιφέρεια - Δεν υπάρχει καμία σύνδεση μεταξύ των οίκων αξιολόγησης και της αγοράς

Παραδοχή σοκ από τη Fitch για την ευρωπαϊκή περιφέρεια - Δεν υπάρχει καμία σύνδεση μεταξύ των οίκων αξιολόγησης και της αγοράς
Oι αγορές ομολόγων εμφανίζονται πιο αισιόδοξες για την ευρωπαϊκή περιφέρεια από ότι εμφανίζονται οι οίκοι αξιολόγησης
Χάσμα μεταξύ των αγορών ομολόγων και των οίκων αξιολόγησης, σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή περιφέρεια, διαπιστώνει η Fitch.
"Oι επενδυτές που δραστηριοποιούνται στις αγορές ομολόγων εμφανίζονται πιο αισιόδοξοι για τις προοπτικές των χωρών της ευρωπαϊκής περιφέρειας από ότι εμφανίζονται οι οίκοι αξιολόγησης", εκτιμά χαρακτηριστικά η Fitch.
"Το ράλι των κρατικών ομολόγων της περιφέρειας, το οποίο και έχει ωθήσει σε ιστορικά χαμηλά τις αποδόσεις τους, αποδεικνύει πως έχει καταρρεύσει κάθε σύνδεση μεταξύ των οίκων αξιολόγησης και της αγοράς", δηλώνει ο Michele Napolitano, διευθυντικό στέλεχος της Fitch.
"Οι αγορές εμφανίζονται πιο αισιόδοξες από εμάς για την Πορτογαλία, την Ισπανία και την Ιταλία", διεμήνυσε ο Napolitano, μιλώντας σε συνέδριο στο Λονδίνο.
"Η Fitch δεν πρόκειται να προχωρήσει σε αναβαθμίσεις των αξιολογήσεων, εάν οι βελτιώσεις στη δημοσιονομική κατάσταση των ευρωπαϊκών κρατών δεν περάσουν στις πραγματικές τους οικονομίες", έσπευσε να καταστήσει σαφές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης