Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Η αδύναμη οικονομία της Ευρωζώνης και η απειλή του αποπληθωρισμού... οι δύο μεγαλύτεροι κίνδυνοι για τις αξιολογήσεις διεθνώς

Fitch: Η αδύναμη οικονομία της Ευρωζώνης και η απειλή του αποπληθωρισμού... οι δύο μεγαλύτεροι κίνδυνοι για τις αξιολογήσεις διεθνώς
Κάθε αδυναμία στην οικονομία της Ευρωζώνης θα έχει μεγάλες επιπτώσεις και στις άλλες οικονομίες του πλανήτη...
Η αδύναμη οικονομία της Ευρωζώνης και ο αποπληθωρισμός αποτελούν τους δύο μεγαλύτερους κινδύνους για τις αξιολογήσεις διεθνώς, προειδοποιεί σε μια ακόμη έκθεσή του ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Fitch.
Όπως εξηγεί, οι δύο αυτοί κίνδυνοι είναι μεγάλοι, αφού το ένα τρίτο των αξιολογήσεων της Fitch διεθνώς αφορά στην Ευρωζώνη.
"Η δεύτερη ισχυρότερη οικονομία του κόσμου και ο μεγαλύτερος εισαγωγέας είναι η Ευρωζώνη. Κάθε αδυναμία στην οικονομία της Ευρωζώνης θα έχει μεγάλες επιπτώσεις και στις άλλες οικονομίες του πλανήτη", προειδοποιούν οι αναλυτές του οίκου αξιολόγησης.
"Ο κίνδυνος για την εμφάνιση αποπληθωρισμού στην Ευρωζώνη ολοένα και αυξάνεται, ωστόσο δεν αποτελεί το βασικό μας σενάριο. Υποβαθμίσεις θα σημειωθούν στην Ευρωζώνη μόνο αν εκείνη εισέλθει σε τροχιά αποπληθωριστικών πιέσεων, όπως είχε συμβεί στην Ιαπωνία", σχολιάζει μεταξύ άλλων η Fitch.
Eστιάζοντας, στη συνέχεια της έκθεσής του, στην κατάσταση των ευρωπαϊκών τραπεζών, ο οίκος αναγνωρίζει πως βρίσκεται σε εξέλιξη η προσπάθεια ενίσχυσης κεφαλαίων και εξυγίανσης των ισολογισμών τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης