Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Έρχεται 3μηνο sell off στα εμπορεύματα υποστηρίζει η UBS

tags :
Έρχεται 3μηνο sell off στα εμπορεύματα υποστηρίζει η UBS
Την προηγούμενη εβδομάδα ήταν η Deutsche Bank, με τη UBS να παίρνει αυτήν την εβδομάδα τη σειρά της και να μιλά για ένα επερχόμενο κραχ στις τιμές των εμπορευμάτων. Η αγορά, στην πλειονότητα της, έχει τοποθετηθεί short στο δολάριο και long στα εμπορεύματα. Και οι κινήσεις αυτές είναι εξαιρετικά μεγάλες για να προκαλέσουν σημαντικές ανησυχίες, την ώρα μάλιστα που παγκόσμιοι μακροοικονομικοί δείκτες δεν μπορούν να τις υποστηρίξουν.
Η ανάλυση των Julien Garran, Tom Price και Angus Staines, αναφέρει ότι θα προκληθεί ένα σημαντικό sell-off στα εμπορεύματα, εξαιτίας της επιβράδυνσης της ανάπτυξης, της πολιτικής της Κίνας και των μεγάλων long θέσεων στην αγορά. Μετά τη λήξη του δεύτερου γύρου νομισματικής χαλάρωσης (QE2) από τη Fed θα δούμε μία πολύ δύσκολη περίοδο για τα εμπορεύματα και τις σχετιζόμενες μετοχές.
“Από την ανάλυση της 11ης Απριλίου του 2010 είχαμε επισημάνει τέσσερις ανησυχίες για τα εμπορεύματα”, αναφέρουν χαρακτηριστικά οι αναλυτές:
1.Η επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης είναι μεγαλύτερη του αναμενομένου
2.Οι κινεζικές αρχές δεν προχωρούν αρκετά γρήγορα προς την χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής
3.Το τέλος του QE2 θα οδηγήσει σε νέα κίνηση κεφαλαίων προς τις ΗΠΑ και το δολάριο
4.Οι αναταραχές στις χώρες της Μέσης Ανατολής και Βορείου Αφρικής θα υποχωρήσουν, αφήνοντας ένα τεράστιο premium στην τιμή του πετρελαίου
Οι αναλυτές της UBS θεωρούν ότι το sell -off θα διαρκέσει περίπου τρεις μήνες, από το Μάιο έως τον Αύγουστο, γεγονός που θα μεταστρέψει τη θέση της αγοράς, σε long έναντι του δολαρίου και short έναντι των εμπορευμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης