Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bayerische Landesbank: Πιο ήσυχες οι αγορές αν η Ελλάδα παραμείνει υπό αυστηρή εποπτεία

Bayerische Landesbank: Πιο ήσυχες οι αγορές αν η Ελλάδα παραμείνει υπό αυστηρή εποπτεία
"Ο Σαμαράς επιχειρεί να μας πείσει πως το ελληνικό χρέος, στα τρέχοντα επίπεδα, είναι βιώσιμο..."
Με μεγάλες επιφυλάξεις υποδέχονται οι αναλυτές τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης για πρόωρη απεμπλοκή από τα δάνεια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ταυτόχρονα με την ολοκλήρωση της ευρωπαϊκής βοήθειας.
Υπενθυμίζεται εδώ πως η ευρωπαϊκή συνεισφορά στο ελληνικό πακέτο διάσωσης ολοκληρώνεται στα τέλη του τρέχοντος έτους, 2014, ενώ τα δάνεια του ΔΝΤ ολοκληρώνονται το 2016.
Ωστόσο, η ελληνική πλευρά στοχεύει σε πλήρη απεμπλοκή από τα μνημόνια, ει δυνατόν ταυτόχρονα και από τους Ευρωπαίους εταίρους, αλλά και από το ΔΝΤ.
Αυτό είναι και το μήνυμα που επιχείρησε να μεταφέρει χθες στο Βερολίνο ο Έλληνας πρωθυπουργός, Α. Σαμαράς, κατά τη συνάντησή του με τη Γερμανίδα Καγκελάριο A. Merkel.
"Πρόκειται για μια ανησυχητική παραδοχή να βλέπεις την Ελλάδα να αποφασίζει να πορευθεί μόνη της. Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επιχειρεί να μας πείσει πως το ελληνικό χρέος, στα τρέχοντα επίπεδα, είναι βιώσιμο", δηλώνει ο Marius Daheim, στρατηγικός αναλυτής της Bayerische Landesbank.
"Οι αγορές θα ήταν πιο ήσυχες αν ήξεραν πως η Ελλάδα θα συνεχίσει στο δρόμο της δημοσιονομικής προσαρμογής, με εξωτερικό έλεγχο στην οικονομική της πολιτική και ταυτόχρονη δημοσιονομική πειθαρχία", προσθέτει ο Marius Daheim.
"Ο Αντώνης Σαμαράς έθεσε θέμα πρώιμης αποχώρησης του ΔΝΤ από το πακέτο διάσωσης της Ελλάδας στο ταξίδι του στη Γερμανία", αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, σχολιάζοντας την έκβαση των επαφών του Α. Σαμαρά με τη Γερμανίδα Καγκελάριο.
"Η Ελλάδα θα επιδιώξει τον πρώιμο τερματισμό της οικονομικής βοήθειας που λαμβάνει από το ΔΝΤ, δήλωσε ο Α. Σαμαράς, στις κοινές του δηλώσεις με την Καγκελάριο, ζητώντας την έγκρισή της για αυτή την ελληνική επιδίωξη", σημειώνει το Bloomberg, παρουσιάζοντας μέρος των δηλώσεων του πρωθυπουργού.
"Θεωρώ πως η διαδικασία θα ολοκληρωθεί πριν από τα αρχικά χρονοδιαγράμματα", πρόσθεσε ο Α. Σαμαράς, για να διευκρινίσει πως η Ελλάδα επιθυμεί την επιστροφή της σε συνθήκες ομαλοποίησης.
"Ο Α. Σαμαράς επιδιώκει την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια, τα οποία συνοδεύονται από αυστηρούς όρους και προκαλούν πολιτική αναταραχή", σημειώνει επίσης το Bloomberg.
"H Eλλάδα δεν θα χρειαστεί τρίτο πακέτο διάσωσης", σημείωσε επίσης ο Α. Σαμαράς.
"Αντιλαμβάνομαι πόσο δύσκολες στιγμές έχει περάσει η Ελλάδα. Όμως τα πρώτα σημάδια επιτυχίας είναι ορατά", τόνισε, από την πλευρά της, η Γερμανίδα Καγκελάριος, M. Merkel.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης