Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Ενισχύει τις προσδοκίες για πρόωρη απεμπλοκή του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα ο A. Σαμαράς

Goldman Sachs: Ενισχύει τις προσδοκίες για πρόωρη απεμπλοκή του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα ο A. Σαμαράς
Την έκβαση της χθεσινής συνάντησης Σαμαρά - Μerkel σχολιάζει η αμερικανική τράπεζα
Εντείνονται οι προσδοκίες για πρόωρη απεμπλοκή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από το ελληνικό πακέτο διάσωσης, υποστηρίζει η Goldman Sachs, σε σημερινή έκθεσή της, υπό τον τίτλο "European Economics Daily".
"Ο Έλληνας πρωθυπουργός ενισχύει τις προσδοκίες για πρόωρη έξοδο του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα", σημειώνουν οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, σχολιάζοντας την έκβαση της χθεσινής επίσκεψης του Α. Σαμαρά στο Βερολίνο, επίκεντρο της οποίας ήταν η κρίσιμη συνάντηση με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Α. Μerkel.
Σύμφωνα με τη Goldman Sachs, κατά τη διάρκεια της χθεσινής επίσκεψής του στη γερμανική πρωτεύουσα, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα θα επιδιώξει τον τερματισμό της λήψης οικονομικής βοήθειας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, νωρίτερα των αρχικών προγραμματισμών.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι η βοήθεια του ΔΝΤ προς την Ελλάδα ολοκληρώνεται το 2016.
"Η Ελλάδα θα είναι σε θέση να καλύψει μόνη της τις χρηματοδοτικές ανάγκες του 2015", διεμήνυσε επίσης ο Α. Σαμαράς, προσθέτοντας πως η πρώιμη έξοδος του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα θα είναι επιτυχία, όχι διαζύγιο.





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης