Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Η πτώση του ευρώ θα συνεχιστεί έως το 2017 - Ξέφρενο ράλι για το δολάριο

Goldman Sachs: Η πτώση του ευρώ θα συνεχιστεί έως το 2017 - Ξέφρενο ράλι για το δολάριο
Nέες πιέσεις στο ευρώ, αρχής γενομένης από την ερχόμενη Πέμπτη
(upd)Τη νέα… νόρμα για την ισοτιμία ευρώ – δολαρίου παρουσιάζει η Goldman Sachs, εκτιμώντας πως τουλάχιστον έως το 2017 το ευρωπαϊκό νόμισμα θα αποδυναμώνεται διαρκώς, ενώ ταυτόχρονα το αμερικανικό δολάριο θα ενισχύεται αδιαλείπτως.
Φυσικά, τα αίτια των αλλαγών στη συναλλαγματική ισοτιμία ευρώ – δολαρίου δεν είναι μονόπλευρα, καθώς αποδίδονται σε ένα σύνολο παραγόντων, το οποίο επεκτείνεται από τη νομισματική πολιτική έως τον πληθωρισμό.
Όπως εξηγεί η αμερικανική τράπεζα, οι διακυμάνσεις των τελευταίων τεσσάρων μηνών προδιαγράφουν τις κινήσεις του ευρώ – δολαρίου για τα επόμενα τρία – τουλάχιστον – χρόνια!
Ένας από τους καταλυτικότερους παράγοντες έγκειται στη διαφοροποίηση της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ και της Fed.
H EΚΤ ετοιμάζεται να προβεί στην ενεργοποίηση της ποσοτικής χαλάρωσης, ενώ αντιθέτως, η Fed αναμένεται να ανακοινώσει την ολοκλήρωση του προγράμματος αγοράς ομολόγων και να εκκινήσει την αντίστροφη μέτρηση για την αύξηση των μηδενικών επιτοκίων.
«Η επεξήγηση του προγράμματος της ποσοτικής χαλάρωσης από την ΕΚΤ, η οποία θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Πέμπτη, αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να επιβεβαιωθούν οι πιέσεις στην ισοτιμία ευρώ – δολαρίου» αναφέρει η Goldman Sachs.





Aπό τις 8 Μαΐου, όπου το ευρώ σκαρφάλωσε στα 1.3993 δολάρια και το υψηλό των 2,5 ετών, το ευρωπαϊκό νόμισμα έχει απολέσει το 9,1% της αξίας του, καθώς οι τρεις μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρωζώνης – Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία – αποτυγχάνουν να σημειώσουν ανάπτυξη.
Ας σημειωθεί πως η Goldman Sachs σύμφωνα με πρότερη έκθεσή της, εκτιμά πως το ευρώ – δολάριο θα βρίσκονται σε πλήρη ισορροπία έως το 2017!
Πέραν των ανασταλτικών παραγόντων για το ευρώ, η ισοτιμία βέβαια συνδιαμορφώνεται και από τη βελτίωση των οικονομικών συνθηκών στις ΗΠΑ και την ταχύτερη του αναμενομένου αύξηση των επιτοκίων της Fed, καταλήγει η Goldman Sachs.

(πρώτη ενημέρωση 26 Σεπτεμβρίου 2014, 07:14)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης