Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Έως το α’ 3μηνο του 2015 η αγορά κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ

Deutsche Bank: Έως το α’ 3μηνο του 2015 η αγορά κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ
Πιο πιθανή από ποτέ η έναρξη του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης
Ποιο πιθανή από ποτέ θεωρεί η Deutsche Bank την έναρξη της αγοράς κρατικών ομολόγων από την Eυρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Εξετάζοντας ενδελεχώς τις χθεσινές δηλώσεις του M. Draghi, ο οποίος κατέστησε άκρως πιθανή τη χρήση πρόσθετων μη συμβατικών μέτρων, η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα εκτιμά πως η ενεργοποίηση μίας ευρείας ποσοτικής χαλάρωσης είναι πιο πιθανή από ποτέ.
«Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) είναι έτοιμη για τη χρήση πρόσθετων, μη συμβατικών μέτρων, στο πλαίσιο του καταστατικού της, εφόσον κριθεί απαραίτητο για την αντιμετώπιση του χαμηλού πληθωρισμού» σημείωσε χθες, ο επικεφαλής της ΕΚΤ.
Μάλιστα, η Deutsche Bank εκτιμά πως το διευρυμένο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης θα συμπεριλαμβάνει και την αγορά κρατικών ομολόγων.
Ας σημειωθεί πάντως, πως η γερμανική κυβέρνηση και η Bundesbank πολλάκις έχουν ταχθεί εναντίον της υιοθέτησης πρόσθετων, γενναίων μέτρων από την ΕΚΤ.
Ως προς τη χρονική περίοδο εφαρμογής των νέων μέτρων, η Deutsche Bank εκτιμά πως η ενεργοποίηση της αγοράς ομολόγων θα συντελεστεί το αργότερο έως το α’ 3μηνο του 2014.
«Εντός των επόμενων 6 μηνών η ΕΚΤ θα ενεργοποιήσει την ποσοτική χαλάρωση, συμπεριλαμβανομένου και του προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων» αναφέρει στο σημερινό της σημείωμα, η γερμανική τράπεζα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης