Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Μισάνοιχτα... τα χαρτιά της ΕΚΤ - Γαλλία και Γερμανία δεν θα την αφήσουν να δώσει πληροφορίες για τις αγορές abs και καλυμμένων ομολόγων

Μισάνοιχτα... τα χαρτιά της ΕΚΤ - Γαλλία και Γερμανία δεν θα την αφήσουν να δώσει πληροφορίες για τις αγορές abs και καλυμμένων ομολόγων
Αυτήν την εβδομάδα - 2 Οκτωβρίου - αναμένονται λεπτομέρειες του προγράμματος αγοράς καλυμμένων ομολόγων και τίτλων
Υπό την πίεση της Γαλλίας και της Γερμανίας θα συνεδριάσει αυτήν την εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, από την οποία οι αγορές αναμένουν τις λεπτομέρειες του σχεδίου αγοράς εγγυημένων τίτλων του ιδιωτικού τομέα.
Σύμφωνα με ανάλυση των Financial Times, ένα από τα πιο κρίσιμα ερωτήματα γύρω από τις αγορές πακέτων δανείων, γνωστών ως τίτλων προερχόμενους από την τιτλοποίηση, φαίνεται να παραμένουν αναπάντητα για κάποιο χρονικό διάστημα.
Το διοικητικό συμβούλιο θα συνεδριάσει στη Νάπολη, όπου αναμένεται να αποκαλύψει ποιους τίτλους θα αγοράζει, με στόχο την αναζωογόνηση της ανάπτυξης και την ενίσχυση του πληθωρισμού.
Αλλά ένα από τα πιο ζωτικά μέρη των πληροφοριών σχετικά με το πρόγραμμα θα είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα λείπει.
Με τη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή να μην είναι ακόμη στη θέση της, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης είναι απίθανο να συζητήσουν το θέμα μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.
Οι πρώτες ενδείξεις είναι ότι η Γερμανία και η Γαλλία δεν θα υποστηρίξει το σχέδιο.
Υπό αυτό το πλαίσιο, η ΕΚΤ είναι προσεκτική στη λήψη μεγάλου κινδύνου.
Γι' αυτό το λόγο ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Mario Draghi έχει δηλώσει ότι η ΕΚΤ θα αγοράσει μόνο τους υψηλόβαθμους τίτλους, εκτός και αν στους υπόλοιπους εγγυηθούν οι κυβερνήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης