Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Αποστάσεις ασφαλείας από τα ελληνικά ομόλογα λαμβάνουν οι επενδυτές λόγω πολιτικού ρίσκου

Αποστάσεις ασφαλείας από τα ελληνικά ομόλογα λαμβάνουν οι επενδυτές λόγω πολιτικού ρίσκου
Οι τιμές των ελληνικών ομολόγων έχουν υποχωρήσει στα χαμηλότερα επίπεδα από τον περασμένο Μάιο...
Aποστάσεις ασφαλείας από τα ομόλογα της ευρωπαϊκής περιφέρειας - και κυρίως τα ελληνικά ομόλογαζ - φαίνεται πως λαμβάνουν ολοένα και περισσότεροι επενδυτές, καθώς αυξάνεται ραγδαία η πολιτική αβεβαιότητα, επί ελληνικού αλλά και ευρωπαϊκού εδάφους.
Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά σε νέο δημοσίευμά του το πρακτορείο Reuters, η σχέση αγάπης των επενδυτών με τα χαμηλής αξιολόγησης αλλά υψηλών αποδόσεων ομόλογα της Ευρωζώνης αρχίζει να χάνει τη δυναμική της, καθώς οι πολιτικοί κίνδυνοι μοιάζουν να επισκιάζουν σοβαρά κάθε σημαντική προσπάθεια της ΕΚΤ να θωρακίσει - και κατ' επέκταση να ισχυροποιήσει - την αδύναμη ακόμη ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας.
Οι τιμές των ελληνικών ομολόγων έχουν υποχωρήσει στα χαμηλότερα επίπεδα από τον περασμένο Μάιο.
Οι διεθνείς επενδυτές εγείρουν έντονες επιφυλάξεις για τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης να απεμπλακεί νωρίτερα των αρχικών προγραμματισμών από τα μνημόνια και την οικονομική στήριξη των δανειστών.
Οι επενδυτές είναι ξεκάθαρο πως ανησυχούν για την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας, αλλά και της ελληνικής κυβέρνησης, στη σκιά του ισχυρού προβαδίσματος που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις, αλλά και ενόψει των κρίσιμων εκλογών για τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στις αρχές του επόμενου έτους, 2015.
Οι επενδυτές εκφράζουν σοβαρούς φόβους πως η Αθήνα θα μπορούσε πράγματι να τορπιλίσει τις πιθανότητες να εξασφαλίσει τον πολυπόθητο νέο γύρο ελάφρυνσης μέρους του υπέρογκου χρέους της, καθώς επιχειρεί να κατευνάσει τις αντιδράσεις του εκλογικού σώματος, μέσω των εξαγγελιών για πρόωρη έξοδο από το μη δημοφιλές μνημόνιο...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης