Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bloomberg: Αντιμέτωπα με την αδίστακτη φύση των επενδυτών τα ελληνικά ομόλογα - Τρομάζει η πρώιμη έξοδος από το bailout

Bloomberg: Αντιμέτωπα με την αδίστακτη φύση των επενδυτών τα ελληνικά ομόλογα - Τρομάζει η πρώιμη έξοδος από το bailout
Δεν θα έβαζα την Ελλάδα στο ίδιο καλάθι με τα άλλα ευρωπαϊκά ομόλογα, δηλώνει η Nordea Bank
Η Ελλάδα ανακαλύπτει εκ νέου την αδίστακτη φύση των επενδυτών που δραστηριοποιούνται στις αγορές ομολόγων, επισημαίνει σε νέο δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg, παρακολουθώντας στενά όλες τις εξελίξεις που σημειώνονται επί ελληνικού εδάφους.
Όπως υποστηρίζει χαρακτηριστικά το Bloomberg, η Ελλάδα, μπορεί τον περασμένο Απρίλιο να επέστρεψε στις αγορές, για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια, σηματοδοτώντας την αποκλιμάκωση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους, ωστόσο το ράλι των ελληνικών ομολόγων έχει αρχίσει πλέον να χάνει τη δυναμική του.
Τι κρύβεται πίσω από το μαζικό sell off των ελληνικών ομολόγων: Η αυξανόμενη ανησυχία των επενδυτών για τα ελληνικά σχέδια περί πρόωρης εξόδου από το πακέτο διάσωσης και το μνημόνιο, που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την εκτέλεση του προϋπολογισμού.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επιχειρεί να μειώσει την εξάρτηση της Ελλάδας από τα πακέτα διάσωσης και τους δανειστές.
"Τα σχέδια της Ελλάδας για πρώιμη έξοδο από το μνημόνιο έχει εγείρoυν ανησυχίες", δηλώνει ο Jan von Gerich, στρατηγικός αναλυτής της Nordea Bank.
"Δεν θα έβαζα την Ελλάδα στο ίδιο καλάθι με τα ευρωπαϊκά ομόλογα. Η Ελλάδα παραμένει μια ειδική περίπτωση", προσθέτει ο ίδιος.
"Στην Ελλάδα, βλέπουμε περιοδικά ξεσπάσματα μεταβλητότητας", επισημαίνει από την πλευρά του ο Luca Cazzulani, στρατηγικός αναλυτής της UniCredit. "Το θέμα με την τρόικα προκαλεί πιέσεις", συμπληρώνει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης