Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Κίνδυνος να μην επιβεβαιωθεί η πρόβλεψη για άνοδο του brent στα 100 δολ το 2015 - Αδύναμη η παγκόσμια ανάπτυξη

tags :
Goldman Sachs: Κίνδυνος να μην επιβεβαιωθεί η πρόβλεψη για άνοδο του brent στα 100 δολ το 2015 - Αδύναμη η παγκόσμια ανάπτυξη
Έχει αρχίσει να χάνει την εμπιστοσύνη της στην πρόβλεψη που η ίδια διατύπωσε πρόσφατα
Χάνει την... πίστη της στις προβλέψεις της για την πορεία των τιμών του πετρελαίου η Goldman Sachs.
Όπως επισημαίνει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα, έχει αρχίσει να χάνει την εμπιστοσύνη της στην πρόβλεψη που διατύπωσε πρόσφατα.
Υπενθυμίζεται εδώ πως η Goldman Sachs είχε προβλέψει πως η τιμή του πετρελαίου, τύπου brent, θα ανακάμψει έως τα επίπεδα των 100 δολαρίων το βαρέλι, τον επόμενο χρόνο, 2015.
Η αμερικανική τράπεζα διατηρεί την πρόβλεψή της, ωστόσο παραδέχεται πως ολοένα και μειώνονται οι ενδείξεις για επιτάχυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης, ενώ ταυτόχρονα αυξάνεται η αβεβαιότητα για τα σχέδια παραγωγής του ΟΠΕΚ.
Να σημειωθεί εδώ πως σήμερα η τιμή του πετρελαίου, τύπου brent, κινείται πέριξ των 91 - 92 δολαρίων το βαρέλι, φλερτάροντας με τα χαμηλότερα επίπεδα σε διάστημα μεγαλύτερο των δύο ετών.
"Δεδομένης της έλλειψης ισχυρού καταλύτη που θα οδηγήσει σε αύξηση των τιμών, οι πτωτικές τάσεις είναι πιθανές", σχολιάζουν οι αναλυτές της Goldman Sachs.
Να σημειωθεί εδώ πως οι τιμές του πετρελαίου έχουν καταγράψει απώλειες 16% στο τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, καταγράφοντας τις χειρότερες επιδόσεις - σε επίπεδο τριμήνου - από τον Ιούνιο του 2012.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης