Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Αισιόδοξοι οι επενδυτές για τα stress tests - Θα βοηθήσουν στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στις ευρωπαϊκές τράπεζες

tags :
Fitch: Αισιόδοξοι οι επενδυτές για τα stress tests - Θα βοηθήσουν στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στις ευρωπαϊκές τράπεζες
Tο 76% των επενδυτών εκτιμά ότι η άσκηση αντοχής από την ΕΚΤ, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την μετά την κρίση εποχή
Αισιόδοξοι εμφανίζονται οι επενδυτές για τα αποτελέσματα των stress tests στις ευρωπαϊκές τράπεζες.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση του οίκου αξιολόγησης Fitch, οι επενδυτές εκτιμούν ότι τα αποτελέσματα του AQR (εξέταση ποιότητας του ενεργητικού) και των stress tests, θα βοηθήσουν στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στις ευρωπαϊκές τράπεζες.
Ειδικότερα, το 76% των επενδυτών εκτιμά ότι η άσκηση αντοχής από την ΕΚΤ, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την μετά την κρίση εποχή στην οικονομία, ενώ το ποσοστό αυξάνεται ακόμη περισσότερο, στο 82%, όσον αφορά ειδικότερα τις τράπεζες.
Μόλις μια μικρή μειοψηφία, της τάξης του 14%, αμφιβάλει για τη θετική επίδραση των ασκήσεων αντοχής στις τράπεζες από την ΕΚΤ.
Αυτή η μειοψηφία εκτιμά ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τράπεζες της ευρωζώνης, είναι ιδιαίτερα σοβαρά και θεμελιώδη, για να αντιμετωπιστούν με αυτόν τον τρόπο.
Το θετικό κλίμα αντανακλάται πάντως και στην πεποίθηση του 50% όσων συμμετείχαν στην έρευνα ότι τα πιστωτικά θεμελιώδη των τραπεζών θα βελτιωθούν.
Οι χρηματοοικονομικοί οργανισμοί παραμένουν το μόνο επιχειρηματικό asset για το οποίο οι επενδυτές δηλώνουν overweight, με το ποσοστό να αυξάνεται στο 67%, έναντι 61% τον Απρίλιο, όπως σημειώνει η Fitch.
Η Fitch θα δημοσιοποιήσει μια ειδική ανάλυση για τα AQR την επόμενη εβδομάδα.
Η παραπάνω δημοσκόπηση της Fitch αφορά το γ΄τρίμηνο του 2014 και ολοκληρώθηκε στις 3 Οκτωβρίου του 2014 και αντιπροσωπεύει managers οι οποίοι διαχειρίζονται συνολικά κεφάλαια ύψους 7,1 τρισ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης