Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Ανήσυχοι οι Ευρωπαίοι για τα assets υψηλών αποδόσεων - Επιδείνωση πιστωτικών συνθηκών προβλέπει το 57% των managers

Fitch: Ανήσυχοι οι Ευρωπαίοι για τα assets υψηλών αποδόσεων - Επιδείνωση πιστωτικών συνθηκών προβλέπει το 57% των managers
Oι επενδυτές εμφανίζονται διχασμένοι, ως προς το αν πρέπει να επενδύσουν σε assets υψηλών αποδόσεων
Οι Ευρωπαίοι επενδυτές θεωρούν πως τα ομόλογα υψηλών αποδόσεων είναι εκείνα που εμφανίζουν τους μεγαλύτερους κινδύνους αναχρηματοδότησης, υπό το βάρος της διεύρυνσης των spreads και της αδυναμίας των θεμελιωδών οικονομικών μεγεθών.
Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Fitch, σε νέα, σημερινή έκθεσή του, παρακολουθώντας την πορεία της ευρωπαϊκής αγοράς ομολόγων.
Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία που παρουσιάζει ο οίκος Fitch, σχολιάζοντας τα στοιχεία της νέας του μελέτης, το 36% των συμμετεχόντων δηλώνει πως σε ορίζοντα 12 μηνών, τα ομόλογα υψηλών αποδόσεων βρίσκονται αντιμέτωπα με τις μεγαλύτερες προκλήσεις, σε ό,τι αφορά θέματα αναχρηματοδότησης.
Πρόκειται για ραγδαία αύξηση του ποσοστού, αφού στην αμέσως προηγούμενη μελέτη - δημοσκόπηση της Fitch, μόνο ένα 11% των συμμετεχόντων είχε δώσει τέτοια απάντηση.
Ταυτόχρονα, το 57% των επενδυτών δηλώνει πως οι πιστωτικές συνθήκες θα επιδεινωθούν τον επόμενο χρόνο.
Στην αμέσως προηγούμενη μελέτη, το αντίστοιχο ποσοστό δεν ξεπερνούσε το 31%.
Όπως προκύπτει από την ίδια ανάλυση του οίκου Fitch, οι επενδυτές εμφανίζονται διχασμένοι, ως προς το αν πρέπει να επενδύσουν σε assets υψηλών αποδόσεων:
- Το 21% δηλώνει πως τα assets υψηλών αποδόσεων αποτελούν την προτιμώμενη επενδυτική τους επιλογή
- Το 20% δηλώνει πως τα assets υψηλών αποδόσεων αποτελούν την λιγότερο προτιμώμενη επενδυτική τους επιλογή
Η νέα μελέτη της Fitch ολοκληρώθηκε στις 3 Οκτωβρίου, αφορά στοιχεία για το τρίτο τρίμηνο του 2014 και πραγματοποιήθηκε σε δείγμα επενδυτών και managers, με συνολικά υπό διαχείριση assets άνω των 7,1 τρις ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης