Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Οι τράπεζες της περιφέρειας θα πληγούν περισσότερο από την εμφάνιση αποπληθωρισμού στην Ευρωζώνη

Fitch: Οι τράπεζες της περιφέρειας θα πληγούν περισσότερο από την εμφάνιση αποπληθωρισμού στην Ευρωζώνη
O κίνδυνος εμφάνισης αποπληθωρισμού στην Ευρωζώνη αυξάνεται, ωστόσο δεν αποτελεί το βασικό σενάριο της Fitch
Οι τράπεζες της ευρωπαϊκής περιφέρειας είναι εκείνες που θα επηρεαστούν περισσότερο, σε περίπτωση που τα αρνητικά σενάρια επιβεβαιωθούν και η Ευρωζώνη εισέλθει σε τροχιά αποπληθωρισμού.
"Στο σενάριο εμφάνισης του αποπληθωρισμού, ο μεγαλύτερος αντίκτυπος θα γίνει εμφανής στις τράπεζες των χωρών της περιφέρειας", σχολιάζει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Fitch, σε νέα σημερινή έκθεσή του που έδωσε στη δημοσιότητα.
"Η εμφάνιση αποπληθωρισμού στην Ευρωζώνη θα αυξήσει τις πιέσεις στις τράπεζες, πλήττοντας την κερδοφορία τους, αυξάνοντας τα επίπεδα των μη εξυπηρετούμενων δανείων και αποδυναμώνοντας την αξία των collaterals (εγγυήσεων) που παράσχουν στην ΕΚΤ", προβλέπουν οι αναλυτές του αμερικανικού οίκου Fitch.
"Tα αδύναμα τραπεζικά συστήματα στις χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας είναι εκείνα που θα επηρεαστούν περισσότερο", σπεύδουν να προειδοποιήσουν οι αναλυτές της Fitch.
"O κίνδυνος εμφάνισης αποπληθωρισμού στην Ευρωζώνη αυξάνεται, ωστόσο δεν αποτελεί το βασικό σενάριο της Fitch", διευκρινίζει ο οίκος αξιολόγησης.
Όπως εξηγεί, ο κίνδυνος αποπληθωρισμού για την Ευρωζώνη θα αποφευχθεί μέσω:
- Της ισχυροποίησης του ΑΕΠ της Ευρωζώνης
- Της τόνωσης της οικονομικής δραστηριότητας

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης