Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Βloomberg: Την ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική κυβέρνηση αναμένουν οι επενδυτές - Η ανακούφιση όμως θα είναι βραχύβια

Βloomberg: Την ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική κυβέρνηση αναμένουν οι επενδυτές - Η ανακούφιση όμως θα είναι βραχύβια
Η πολιτική αβεβαιότητα συνεχίζει να πλανάται πάνω από την Ελλάδα
Στην ψήφο εμπιστοσύνης που διεκδικεί απόψε από τη Βουλή η ελληνική κυβέρνηση έχουν στρέψει όλη τους την προσοχή οι επενδυτές που δραστηριοποιούνται, προκειμένου να ανασάνουν.
Όπως επισημαίνει σε νέο δημοσίευμά του το πρακτορείο Βloomberg, μετά από έναν δύσκολο μήνα για την πορεία των ελληνικών μετοχών και κρατικών ομολόγων, οι επενδυτές αναζητούν σήμερα ανάσα μέσα από την ολοκλήρωση της διαδικασίας για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση από την ελληνική Βουλή.
Η ελληνική Βουλή θα βρεθεί τα μεσάνυχτα στο επίκεντρο του επενδυτικού - και όχι μόνο - ενδιαφέροντος.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αποφάσισε αιφνίδια την περασμένη εβδομάδα να ζητήσει την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής, σε μια απόπειρα να διασφαλίσει τη στήριξη των βουλευτών των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης, προκειμένου να εξαγοράσει χρόνο.
"Μέσω της διαδικασίας της ψήφου εμπιστοσύνης η κυβέρνηση επιθυμεί να αποδείξει πως υπάρχει πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα και να μειώσει τα αρνητικά σενάρια περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες", σχολιάζουν στελέχη της εταιρείας δημοσκοπήσεων Alco.
Όπως προσθέτουν, στόχος του Αντώνη Σαμαρά είναι να καθησυχάσει τις αγορές, ακόμη και προσωρινά.
"Το ράλι των ελληνικών ομολόγων σε επίπεδα ρεκόρ, το οποίο ξεκίνησε όταν ο Αντώνης Σαμαράς ανέλαβε την πρωθυπουργία τον Ιούνιο του 2012, εξασθενεί στη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων, υπό το βάρος των νέων πολιτικών φόβων, ενόψει της κρίσιμης εκλογής για τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Φεβρουάριο του 2015", σημειώνει το Bloomberg.
Η πολιτική αβεβαιότητα συνεχίζει να πλανάται πάνω από την Ελλάδα.
"Η Ελλάδα θα λάβει την ψήφο εμπιστοσύνης απόψε. Όμως το αίσθημα ανακούφισης θα είναι βραχύβιο. Η ηρεμία στο κυβερνητικό μέτωπο δεν θα διαρκέσει για περισσότερες από μερικές εβδομάδες...", καταλήγει το πρακτορείο Bloomberg, παρακολουθώντας στενά τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης