Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Ύφεση -0,2% στην Ελλάδα το 2014 - Με πιστωτική γραμμή η έξοδος από τα μνημόνια

Deutsche Bank: Ύφεση -0,2% στην Ελλάδα το 2014 - Με πιστωτική γραμμή η έξοδος από τα μνημόνια
Η Ελλάδα θα επιστρέψει στην ανάπτυξη από το 2015, όχι από το 2014, προβλέπει η γερμανική τράπεζα
Ύφεση - και όχι ανάπτυξη - προβλέπει για την ελληνική οικονομία, κατά το τρέχον έτος, 2014, η Deutsche Bank, εκπλήσσοντας αρνητικά τους πάντες.
Την ώρα που η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το 2014, για πρώτη φορά μετά από έξι διαδοχικά έτη βαθιάς ύφεσης, κρίνεται βέβαιη από την πλειοψηφία των αναλυτών και οπλίζει το χέρι του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, η ισχυρότερη τράπεζα της Γερμανίας επιμένει να προβλέπει ύφεση!
"Η Ελλάδα θα καταγράψει ύφεση το 2014", προβλέπει η Deutsche Bank, στην τελευταία έκθεσή της, υπό τον τίτλο "Focus Europe - Investment gap", την οποία παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Eιδικότερα, οι προβλέψεις της γερμανικής τράπεζας για την πορεία της ελληνικής οικονομίας έχουν ως εξής:
- Ύφεση -0,2% το 2014
- Ανάπτυξη +2,1% το 2015
- Ανάπτυξη +2,7% το 2016





Υπενθυμίζεται εδώ ότι, βάσει των επίσημων εκτίμησεων της ελληνικής κυβέρνησης και της τρόικας, η ελληνική οικονομία θα καταγράψει:
- Ανάπτυξη +0,6% το 2014
- Ανάπτυξη +2,9% το 2015
Εστιάζοντας στο μείζον θέμα των ημερών, ήτοι τα κυβερνητικά σχέδια για ταχεία απεμπλοκή της Ελλάδας από τα μνημόνια, η Deutsche Bank επισημαίνει χαρακτηριστικά:
Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα της Ελλάδας ολοκληρώνεται στα τέλη του τρέχοντος έτους, 2014, ενώ η βοήθεια του ΔΝΤ λήγει το 2016.
Η Ελλάδα θα μπορούσε να τερματίσει από τα τέλη του έτους, το σύνολο της οικονομικής βοήθειας που λαμβάνει, αρκεί να διασφαλίσει νέες, σημαντικές παραχωρήσεις από τους Ευρωπαίους - κυρίως - πιστωτές της.
"Η Ελλάδα θα μπορούσε να λάβει μειώσεις επιτοκίων και πιστωτικές γραμμές", εκτιμούν μεταξύ άλλων οι αναλυτές της μεγαλύτερης τράπεζας της Γερμανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης