Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Βloomberg: Τα σχέδια της Ελλάδας για πρόωρη έξοδο από τα μνημόνια σκοντάφτουν στις αμφιβολίες της Ευρωζώνης

Βloomberg: Τα σχέδια της Ελλάδας για πρόωρη έξοδο από τα μνημόνια σκοντάφτουν στις αμφιβολίες της Ευρωζώνης
Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επιθυμεί ξεκάθαρα τη διακοπή των πακέτων διάσωσης για την Ελλάδα
Τα σχέδια της Ελλάδας για ταχεία απεμπλοκή από τα μνημόνια γεμίζουν αμφιβολίες τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη, επισημαίνει το πρακτορείο Bloomberg, επιχειρώντας να περιγράψει το κλίμα που επικράτησε στη διάρκεια των εργασιών του σημερινού Eurogroup.
"Τα σχέδια της Ελλάδας για την πρόωρη έξοδό της από τα πακέτα διάσωσης συναντούν την αμφισβήτηση της Ευρωζώνης", σημειώνει, στο νέο του δημοσίευμα, το πρακτορείο, αποτιμώντας τις τρέχουσες εξελίξεις.
Οι αμφιβολίες των Ευρωπαίων για τα ελληνικά σχέδια αναδεικνύουν το χάσμα που υπάρχει ανάμεσα στις πολιτικής φύσεως προτεραιότητες της Ελλάδας και στις οικονομικής φύσεως προτιμήσεις των Ευρωπαίων.
Όπως προσθέτει στη συνέχεια το Bloomberg, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επιθυμεί ξεκάθαρα τη διακοπή των πακέτων διάσωσης για την Ελλάδα.
Εάν αυτή η διακοπή γίνει, τότε θα χαλαρώσει η αυστηρή δημοσιονομική επιτήρηση, στην οποία έχει τεθεί τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα και η ελληνική οικονομία.
Εάν η Ελλάδα βγει από τα πακέτα διάσωσης και τα μνημόνια, τότε θα θωρακιστεί και ο στόχος του Αντώνη Σαμαρά για την αποφυγή του κινδύνου των πρόωρων εκλογών, οι οποίες αν γίνουν, θα αναδείξουν νικητή τον ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης