Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bloomberg: H διαφωνία του Eurogroup στα σχέδια για πρόωρη έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο πλήττει τα ελληνικά ομόλογα

Bloomberg: H διαφωνία του Eurogroup στα σχέδια για πρόωρη έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο πλήττει τα ελληνικά ομόλογα
Οι φόβοι πως η Ελλάδα δεν θα κατορθώσει να αναχρηματοδοτηθεί μόνη της αυξάνει κατακόρυφα τις πιέσεις στην ελληνική αγορά ομολόγων
Στη ραγδαία επιδείνωση της εικόνας των ελληνικών ομολόγων, υπό το βάρος των σχεδίων για ταχεία έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια, αναφέρεται σε σημερινό του δημοσίευμα το πρακτορείο Bloomberg.
Το πρακτορείο εκφράζει έντονη ανησυχία για το ότι η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου ξεπέρασε το ψυχολογικό όριο του 7% για πρώτη φορά από τον Μάρτιο, καθώς, το Eurogroup της Δευτέρας διαφώνησε με το ελληνικό αίτημα για πρόωρη απεμπλοκή της Ελλάδας από τα μνημόνια.
Οι φόβοι πως η Ελλάδα δεν θα κατορθώσει να αναχρηματοδοτηθεί μόνη της, χωρίς τη στήριξη των εταίρων της, αυξάνει κατακόρυφα τις πιέσεις στην ελληνική αγορά ομολόγων.
"Πλησιάζουμε στα επίπεδα εκείνα των αποδόσεων που μαρτυρούν αμφιβολίες. Αμφιβολίες για την ικανότητα της Ελλάδας να αναχρηματοδοτηθεί μόνη της", δηλώνει ο Christian Lenk, στρατηγικός αναλυτής της DZ Bank.
"Υπάρχει πολύ μεγάλη αβεβαιότητα στην αγορά. Το γεγονός αυτό εντείνει τις πιέσεις στα ελληνικά ομόλογα", προσθέτει ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης