Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

CNBC: Το πολιτικό ρίσκο διώχνει τους επενδυτές από την Ελλάδα - Πολλοί λίγοι πλέον αγοράζουν ελληνικά ομόλογα

CNBC: Το πολιτικό ρίσκο διώχνει τους επενδυτές από την Ελλάδα - Πολλοί λίγοι πλέον αγοράζουν ελληνικά ομόλογα
Δεν έχουμε αγοραστές στην ελληνική αγορά ομολόγων, λόγω της πιθανότητας πρόωρων εκλογών στις αρχές του 2015, δηλώνει γνωστός trader
"Οι ανησυχίες για την Ελλάδα επιστρέφουν", προειδοποιεί το πρακτορείο CNBC, σε νέο δημοσίευμά του, σχολιάζοντας την εκτόξευση των αποδόσεων των ελληνικών 10ετών ομολόγων, πάνω από το ψυχολογικό όριο του 7%, για πρώτη φορά από τον περασμένο Μάρτιο.
Όπως επισημαίνει το πρακτορείο, το κλίμα στην ελληνική αγορά ομολόγων έχει επιδεινωθεί ραγδαία, υπό το βάρος των ανησυχιών των ξένων για τα σχέδια της Αθήνας να προβεί σε ταχεία έξοδο από τα πακέτα διάσωσης και τα μνημόνια.
Οι εξελίξεις στην Αθήνα είναι ραγδαίες και έρχονται σε συνέχεια της ψήφου εμπιστοσύνης που έλαβε τα μεσάνυχτα της Παρασκευής από τη Βουλή η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, με 155 ψήφους υπέρ.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός ζητά τη στήριξη όσο το δυνατόν περισσότερων βουλευτών, προκειμένου να κατορθώσει η χώρα να εξέλθει από τα μνημόνια νωρίτερα των αρχικών προγραμματισμών.
"Η Ελλάδα προσδοκά πως θα επιτύχει την ταχεία έξοδό της από τα πακέτα διάσωσης των πιστωτών της, προκειμένου να κατορθώσει να αναχρηματοδοτηθεί μόνη της από τις αγορές", υποστηρίζει χαρακτηριστικά το CNBC.
Όπως επισημαίνει στη συνέχεια, όλες οι τελευταίες εξελίξεις έχουν πλήξει την εμπιστοσύνη των επενδυτών προς την Ελλάδα και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, γεγονός που καθρεφτίζεται άμεσα στην πορεία του ελληνικού χρηματιστηρίου.
"Πλέον πολλοί λίγοι επενδυτές αγοράζουν ελληνικά ομόλογα", σημειώνει το CNBC.
"Δεν έχουμε αγοραστές πλέον στην ελληνική αγορά ομολόγων, λόγω του πολιτικού ρίσκου και της πιθανότητας για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στις αρχές του 2015", δηλώνει χαρακτηριστικά γνωστός trader.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης