Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bloomberg: Η Γερμανία δεν μπορεί να πορεύεται μόνη της - Να στηρίξει τα μέτρα της ΕΚΤ

Bloomberg: Η Γερμανία δεν μπορεί να πορεύεται μόνη της - Να στηρίξει τα μέτρα της ΕΚΤ
«Η ανάγκη τόνωσης της ευρωπαϊκής οικονομίας πλέον αφορά και τη Γερμανία»
«Η Γερμανία δεν μπορεί πλέον να πορεύεται μόνη της» είναι ο τίτλος του κεντρικού δημοσιεύματος του πρακτορείου Bloomberg, το οποίο καταφέρεται εναντίον της γερμανικής οικονομικής πολιτικής.
Όπως εξηγεί το πρακτορείο, εάν η γερμανική οικονομία συρρικνωθεί το γ’ 3μηνο του 2014, όπως ακριβώς συνέβη και το β’ 3μηνο, τότε αναπόφευκτα η Γερμανία θα έχει επιστρέψει στην ύφεση.
«Eφόσον η γερμανική οικονομία αρχίσει να συρρικνώνεται, η ΕΚΤ επιτέλους θα είναι ικανή να εισάγει ένα πλήρες πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης» εκτιμά το Bloomberg.
Η Γερμανία μέχρι στιγμής, είναι η μοναδική χώρα, η οποία αντιτίθεται στα μέτρα της ΕΚΤ.
Με τις τρομακτικές μνήμες από τον υπερ-πληθωρισμό του 1920 να στοιχειώνουν ακόμη το Βερολίνο, η Bundesbank πάντα θα δίνει προτεραιότητα στον πληθωρισμό και όχι στην ανάπτυξη.
Άλλωστε, με την ανεργία να βρίσκεται στο 4,9%, η γερμανική στάση καθίσταται εξηγήσιμη, εάν όχι δικαιολογήσιμη.
«Όμως η ανάγκη τόνωσης της ευρωπαϊκής οικονομίας πλέον αφορά και τη Γερμανία» συνεχίζει το Bloomberg, το οποίο προβαίνει στο εξής συμπέρασμα: Ό,τι είναι κακό για τη Γερμανία, είναι καλό για την Ευρωζώνη!
Καταλήγοντας, το Bloomberg εκτιμά πως η επιδείνωση της γερμανικής οικονομίας σταδιακά θα άρει τις αντιδράσεις του Βερολίνου επί της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης