Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Δεν χρειάζεται πανικός - Οι αγορές θα κινηθούν εκ νέου ανοδικά - Ισχυρά τα θεμελιώδη της παγκόσμιας οικονομίας

Goldman Sachs: Δεν χρειάζεται πανικός - Οι αγορές θα κινηθούν εκ νέου ανοδικά - Ισχυρά τα θεμελιώδη της παγκόσμιας οικονομίας
Η αντίδραση των διεθνών αγορών είναι υπερβολική, υποστηρίζει η αμερικανική τράπεζα
"Δεν χρειάζεται πανικός!", είναι το μήνυμα που απευθύνει προς τη διεθνή επενδυτική κοινότητα η Goldman Sachs, προκειμένου να καταλαγιάσει τις αυξημένες ανησυχίες που έχει προκαλέσει η πτωτική πορεία των διεθνών αγορών τα τελευταία 24ωρα.
Σύμφωνα με τους αναλυτές της Goldman Sachs, οι επενδυτές που έχουν πέσει στην παγίδα του πανικού αγνοούν κάτι πάρα πολύ βασικό: Πως υπάρχουν ισχυρά θεμελιώδη μεγέθη τα οποία μπορούν να θωρακίσουν την πορεία των διεθνών αγορών.
Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα, σε μια απόπειρα να ενισχύσει την εμπιστοσύνη, διαμηνύει πως η αντίδραση των διεθνών αγορών είναι υπερβολική.
Η Goldman Sachs συμπεριλαμβάνεται, στην τρέχουσα συγκυρία, μεταξύ των αισιόδοξων επενδυτικών οίκων, προβλέποντας πως η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας θα ισχυροποιηθεί περαιτέρω.
Για την αμερικανική οικονομία δεν θεωρεί πως υπάρχει λόγος τεράστιας ανησυχίας, ενώ σε ό,τι αφορά την Ευρωζώνη, σημειώνει πως "η αναιμική της ανάπτυξη δεν αποτελεί έκπληξη. Ήταν αναμενόμενη".
Συνεπώς η Goldman Sachs προβλέπει νέα άνοδο των διεθνών αγορών στο προσεχές διάστημα, διευκρινίζοντας όμως πως τα κέρδη θα είναι ήπια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης